Po waszych opiniach nastawiałem się na niezły hardkor, przyszła dziewczyna, miało być strasznie, nastrój był itp i nie wiem, czy to tylko na nas nie działa ten film czy jest po prostu kiepski.. Stawiałbym raczej na to drugie, bo miał nam zapaść w pamięć a zginie w otchłani horrorów. I to by było na tyle.
Oczywiście zapomniałeś dodać 'moim zdaniem' :/ Na imdb fil został bardzo wysoko oceniony i ja również stawiam go wysoko, a widziałem chyba wszystkie znane horrory i moim zdaniem film dorównuje poziomem strachu takim dziełom jak 'coś' czy amerykańskiemu the ring (mam na myśli jedynkę bo druga część to sztampa). Jeśli ten film jest kiepski to kiepskie musi być 99% horrorów jakie powstało.
'przyszła dziewczyna'
No właśnie. Dodaj jeszcze że 'ogladaliśmy przy winku/pifku w biały dzień i zajadalismy kanapeczki ze serem' ;p jak tu cokolwiek doświadczyć z takiego filmu ogladajac go w ten sposob?
Ale dlaczego odwołujesz się do mojego oceniania patrząc przez pryzmat swojego gustu? Rozumujesz w ten sposób: widziałem bardzo dużo horrorów więc jestem znawcą tego gatunku i wiem jaki film jest dobry jaki zły. Rec jest dobry. On mówi, że Rec jest zły, więc się nie zna, a jeśli dla niego ten film jest zły, więc wiele horrorów, które mi się podobały też muszą być złe w jego mniemaniu. Nie jedliśmy nic ani nie piliśmy i było to w nocy, więc na atmosferę nie ma co zwalać. Że na imdb jest film wysoko oceniony to muszę się go bać? Rozumiem, że film Ci się podobał, nie mam nic przeciw, jednak mimo całego realizmu jaki od niego bił, film mnie nie przekonał, przykro mi...