[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151770
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Film podobny do innych o zombi, mnóstwo krzyku i chałasu. Dodatkowo jeszcze ta ruszająca się kamera. Jak dla mnie ocena 1/10 to aż za dużo.

ocenił(a) film na 10
kulus62

Nie mogę się z Tobą zgodzić, jak dla mnie REC jest jednym z najlepszych horrorów ostatnich lat... Dałem ocenke 10 ale głównie dlatego, że jest to jedyny film w swoim gatunku, który wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Po nieudanych horrorach takich jak 1408, Droga bez powrotu 2, Topór, Hostel i inne tego typu badziewie, w końcu pojawił się film, który zostawia je daleko w tyle :)

erosek777

@erosek777
Amen :) Nic dodać, nic ująć.

kulus62

to jest horror, to jak może w nim nie być krzyku albo hałasu ? Ruszająca się kamera to wielki plus, ponieważ film miał być jak dokument i nadawało to wiarygodności. Poza tym nie jest to gniot, gniotem to będzie jego remake nakręcony przez Amerykanów.

ocenił(a) film na 4
MartynCia_

Co do definicji "gniot" nie mam żadnych uwag. Według mnie dobry horror nie wymaga krzyków, pamiętasz może jeszcze OMEN ale pierwszą wersje?

ocenił(a) film na 9
kulus62

I chcesz mi powiedzieć, że ten film jest taki jak "Świt Żywych Trupów" albo "Noc Żywych Trupów"? :| Ten film jest właśnie bardzo nietypowy jak na film o zombie. Nie mamy tutaj bohaterskiego gościa z shotgunem, czy niezachwianego policjanta, który poświęci swoje życie dla pozostałych. Tutaj mamy to, czego zabrakło w "Cloverfield", czyli strach, mrok i atmosferę osaczenia.
BTW co to za argument "mnóstwo krzyku i hałasu"? Co do Omenu, to nie był to film o zombie. Krzyk był, bo ludzie w stanie zagrożenia raczej krzyczą, a nie uciekają w milczeniu. Jak dla mnie film zasługuje na mocne 10/10.

ocenił(a) film na 8
kulus62

Jak dla mnie to ty sie w ogóle na filmach nie znasz a tym bardziej na horrorach jednym z wielu dowodów na to jest choćby naprzykład ocena jaką ten film dostał.No i wychodzi kto jest beznadziejny ty a nie film.Moge sie założyć ze większosc ludzi na tej stronie mysli podobnie>to tyle

ocenił(a) film na 4
rocky5

Moze na horrorach sie nie znam, ale po to jest forum aby ludzie mogli na temat filmow dyskutowac. Obojetnie kto co powie na temat tego filmu, dla mnie nie zrobi to wrazenia, bo film jest slaby i tyle (przynajmniej dla mnie).!!!

kulus62

"Bezsensowna rzeź!!!

Film podobny do innych o zombi, mnóstwo krzyku i chałasu. Dodatkowo jeszcze ta ruszająca się kamera. Jak dla mnie ocena 1/10 to aż za dużo."

Polecam "M jak miłość" lub "Na Wspólnej".

ocenił(a) film na 10
Publius

Krzyki, hałasy, rzeź powodują , że ten film to jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy horror ,który powstał w przeciągu ostatnich kilku lat, więc takie gadanie, że zasługuje na 1/10 jest krzywdzące dla tego filmu :)

kulus62

Chłopaku, ale mnie rozśmieszyłeś! Bezsensowna rzeź powiadasz? W Twoim profilu są 4 części piły ocenione na 9. O tyle o ile 1 i 2 miały jakiś sens, to 3 i 4 były BEZ jakiegokolwiek SENSU! Tam też widać jak potrafisz oceniać: większość filmów to 9, 10 i 1! Widać, że dla Ciebie film może być tylko zły i dobry, a tu jest jeszcze 8 innych ocen.

KAD

Trafna riposta.

Racja, że im dalsza część "Piły", tym poziom niższy, aczkolwiek już dawno nie widziałem horroru złożonego z kilku części, które jednak są ze sobą jakoś logicznie powiązane. No, ale nie o tym dyskusja.

Publius

Do czasu aż obejrzałem REC nie sądziłem że ktokolwiek może zrobić horror lepszy od azjatyckich. Teraz już wiem że można. Jak dla mnie ten film jest najlepszym horrorem jaki obejrzałem, lepszym nawet od Shuttera (2005) który dotychczas uważałem za najlepszy.