[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151769
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

3 Filmy bazujące na amatorskiej Kamerze z wątkami grozy i każdy z niech ma własna Historie 1 Duchy wiedzmy, 2 Potwora 3 Zombi....Moja ocena tego filmu 7 dobry film z świetnym klimatem, minusikiem były momenty przynudzające ale na szczęście niewiele. Jeśli miał bym polecic z tej 3 to moje oceny wyglądają tak. Projekt Monster 8+, Rec 7, Blear 5

ocenił(a) film na 9

Moje oceny dla tych filmów są zupełnie inne:
[REC] 10/10
Blair Witch 8/10
Projekt: Monster 6/10

użytkownik usunięty
_EemuU_

no i dlatego trudno polecic komuś jakieś Filmy trafiając jednocześnie w w gust innej osoby:)

ocenił(a) film na 9

ja polecam te 3 bo wszystkie sa swietne :]

Dziwię sie że najwięcej ma u Ciebie Cloverfield który jest zwykłym koemrcyjnym amerykańskim producyjniakiem i z całej tej trójki na pewno jest najsłabszy. Ja ogólnie wszystkie oceniam bardzo wysoko bo uwielbiam filmy kręcone z ręki a dokładniej wygląda to tak:
[REC] - 10/10
Blair Witch Project - 10/10 + znaczek jakości najlepszego horroru jaki widziałem
Cloverfield - 7-/10

Witcher

Witcher, powiem Ci szczerze, że Blair With Project nie wiem czemu, ale jakoś nie zapadł mi tak w pamięci jak [REC], Cloverfield jest filmem dobrym, powiedziałbym nawet, że bardzo dobrym. Oglądając te 3 filmy moge śmiało wypisać 3 najlepsze wg. mnie filmy "na żywo":
1. Rec 10/10
2. Blair With Project 8/10
3. Cloverfield 8/10

użytkownik usunięty
Witcher

Po prostu podobał mi się najbardziej :), choc Masz racje był on najbardziej komercyjny z Całej trójki no i Pod względem straszności na pewno jest najsłabszy ale jako Film wygrywa z dwoma pozostałymi pozycjami. ps Może to ze względu na zamiłowanie do filmów z gatunku Host, Godzilla, Anakonda itp,

ocenił(a) film na 9
Witcher

mi naprzyklad tez sie CLoverfield podobal najbardziej :] nie uwzgledniajac to czy jest czy nie horrorem, ale poprostu wywolal u mnie najwieksze emocje wsrod tych filmow kreconych metoda z kamera :) w kinie nie raz mnie wgniotlo w fotel :P pozdro

ocenił(a) film na 7

[REC] - 5/10
Blair Witch Project - 4/10
Cloverfield - 4/10

Chal_Chenet

Chal-Chenet, czemu tu dajesz 5/10 a w swoim temacie 6/10 dla filmu [REC]?
Amnezja?

ocenił(a) film na 7
tupajew15

Nie.
Ten film oscyluje, jak dla mnie, wokół tych dwóch ocen.

ocenił(a) film na 10

[Rec] - 10/10
Blair Witch Project - 9/10
Cloverfield - 8/10

MandM

Cloverfield - 10/10
[REC] - jako horror to 10/10, ale ogólnie 9
Blair Witch Project - 9

ocenił(a) film na 4

tylko blair z tego dobry jest. pozostale dwa sredniaki

ocenił(a) film na 10
dont_let_this_win_over_y

Ja polecam [Rec] i Blair Witch Project, natomiast Cloverfield to totalna katastrofa i na dodatek idiota, który wszystko kameruje.

ocenił(a) film na 8
Bobey

Taaaak, kameruje... <lol> xD

użytkownik usunięty

ja osobiscie uwazam ze Blair Witch Project zasluguje na 9,10 ale nie za to ze jest jakos wyjatkowo strszny, tylko za kampanie reklamowa.... wmowiono milionom ludzi, ze jest to prawdziwe nagranie... sama ogladalam to w przekonaniu ze jest na faktach...
REC to fajna odskocznia od tych "horrorow" amerykanskich powstalych w ostatnich latach ktore ani troche nie sa strszne ani realistyczne, dalam 8
Projekt:monster nie wiem nie ogladalam, ale sredni sadzac po zwiastunie i ogolnie te zdjecia srednio amatorsko wygladaja...

ocenił(a) film na 9

Jak dla mnie:
1.[REC]- 9+ (najlepszy ze wszystkich-klimat, napięcie, itp)
2.Blair- 7+ pierwowzór- nowy sposób kręcenia horrorów, jeszcze niedopracowany
3.Project Monster- 3- totalna porażka( kretyn z kamerą dobija!) początek niezły, a reszta to płonące miasto i zmutowany, olbrzymi potwór! (sic!)

użytkownik usunięty
woocash_89

Cloverfield 8-9/10 - Podoba mi się. Ja nie oczekiwałem dzieła sztuki o rozterkach psychologicznych potwora i się nie rozczarowałem. Trzyma w napięciu, niebanalne zakończenie gra dużo lepsza nić w [REC].

[REC] 6/10 - Nastawiłem się na znakomity film (opinii było takich wiele), ale się rozczarowałem. Nie lubię horrorów, ale ten da się oglądać. Ale klimat taki średni. Nudą trochę wiało, fabuła jest tylko po to by wytłumaczyć całe zamieszanie z zarażonymi. Lipa. I zakończenie pokazuje, że seria [REC] będzie drugą "Piłą", z części na część coraz gorsze. Jeszcze ta muzyka na końcu :/ Da się oglądać, ale nie popadajmy w przesadyzm z 10/10. Szybko o nimy wszyscy zapomną, a Cloverfield zapamiętam chociażby za pomysłowe sceny (przechodzenie po dachach budynków, most, tunel), efekty specjalne, nietypowe flashbacki i zakończenie (mała kapsułka wpadająca do wody za plecami zakochanej pary).

http://www.northim.blox.pl

Monster jest gorszy może i dlatego że nie ma bezpośredniego zagrożenia ze strony potwora - chyba że cię zgniecie stopą.
BLAIR (ekhm) jest dla mnie wyjątkowy.Oglądałam go śpiąc w namiocie, w polu koło lasu :) Ciekawy, niepokojący i wszystko da się wytłumaczyć (znaczy to, że nie ma rzucających się w oczy bezsensownych działań postaci tylko na potrzeby filmu)
Rec też ma minusy, jednak ma bardzo duże plusy. po pierwsze- bardzo realistyczny. po drugie klimatyczny. po trzecie- blair i rec należą do tej bardzo bardzo wąskiej grupy filmów, które mnie przestraszyły.
Poza tym jestem fanem filmów kręconych w ten sposób- "amatorską" kamerą
Moja ocena
Rec- 9/10
Blair- 9/10
Monster- 6/10

ocenił(a) film na 5
connnie

Czyli wychodzi na to, że nie oglądałaś Cloverfield Connnie^^
Blair i Rec, były stylizowane na horrory i w obu przypadkach okazało się to niewypałem. Blair-prawdopodobnie sama do końca filmu bym nie przetrwała, okropnie mi się dłużył nie czułam nawet krzty napięcia. Rec, tu już lepiej, aczkolwiek nie spełniło moich oczekiwań, podobała mi się rola kamerzysty , reporterka-baaaardzo przeciętnie, momentami film był przezabawny i za to duży plus, ale co z tego skoro to horror^^ Cloverfield, nastawiłam się na kino akcji i okazało się, że film przynajmniej spełnił jakiś warunek-gatunek. Podobało mi się wyławianie smaczków ukrytych przez twórcę, oraz urywki z kasowanej taśmy^^ Poza tym oczekiwałam czystej rozrywki i ją dostałam, nie nudziłam ani przez chwilę.
BWP-4
[REC]-5 (za to, że mnie niejednokrotnie rozbawił)
Cloverfield-6 (a może nawet siedem, bo mam dobry humor)

Delianne

Moje oceny to:
Cloverfield - 7
[REC] - 7
BWP - 2

ocenił(a) film na 6

Blair - 10/10
[REC] - 8/10
Cloverfield - 5/10

ocenił(a) film na 6
Mlodik

Blair - 9/10 za to, że tak na prawdę nie wiedziało się czy to film fabularny, czy też nakręcony amatorsko (moje subiektywne odczucia)

[REC] - 8/10 trzyma klimat, kilka momentów może zaskoczyć, dość ciekawie zrealizowany (no i ta babcia na początku :D)

Cloverfield - 5/10 zero klimatu, machanie kamerą po chodniku, ledwo co dosiedziałem do końca filmu, 5 pkt. za efekty.

ocenił(a) film na 10

Dla mnie jest tak:
Cloverfield 10/10 absolutne mistrzostwo
[REC] 8/10 bardzo przyzwoity horror na którym można parę razy podskoczyć
Blair 2/10 film niedopracowany, bez klimatu, nudny

ocenił(a) film na 9

Moje oceny: /11

Cloverfield-8 ( film bardzo dobry, momentami naprawdę można się przestraszyć- zwłaszcza na początku, gdy monstrum nie jest jeszcze widoczne i dzieje się coś niewytłumaczalnego)

Blair-8 ( oglądałam dawno ale z perspektywy czasu mimo wszystko stwierdzam ,że film również bardzo dobry; jak na czasy (1999r) nowatorski i plus za wkręcenie ludziom że " ...to wydarzyło się naprawde.." )

REC-9 ( daje tu najwięcej-rewelacyjny-- bo jak już pisałam na temat tegóż filmu- zło zlokalizowane w środku miasta, wśród zwykłych szarych ludzi, w jednej zamkniętej kamienicy- a jak potrafi przestraszyć; trzymać w napięciu; zaskoczyć... to jest właśnie to na co czekałam)