[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151770
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Jest to film, którego nie polecam oglądać nikomu. Prócz kilkudziesięciu kur... nie było zbyt wiele dialogów. Bardzo chaotyczny i kiepski film. Strata czasu i pieniędzy za prąd przez ten film. Totalna głupota....

ocenił(a) film na 10

Głupota?
Powierzamy tego pana modlitwie.......

ocenił(a) film na 9

Wiesz co lucek6667 temu panu żadna modlitwa nie pomoże już chyba :)
Ilość dialogów jest dla ciebie miarą jakości filmu??

Prawda jest taka, że film obecnie ma ocene 8/10 i na 20 osób może jednej sie nie podoba. Także film polecam serdecznie, nie zawiedziecie się !!

ocenił(a) film na 7
ciro85

Co wy z tą modlitwą...
Sprawia wam przyjemność obrażanie drugiej osoby? Dziwie sie, ze na tym dosc znanym serwisie jedni jezdza po drugich i nikt z tym nic nie robi...

Co z tego,że film ma 8/10 i wiele osób go chwali - przecież mandaryny/wiśniewskiego/ tez słuchają...masy.

Jeżeli chodzi o moją opinię - mi sie film bardzo podobał. Ujęcia dosyć ciekawe, niezły klimat, czasami aktorzy odwalali naprawdę dobrą robotę(np przy wywiadach, tak jakbym ogladal przecietnego czlowieka w telewizji-wyszli naturalnie), dźwięk - taki sobie, ale o to chodzi.
Jak dla mnie mógł być bardziej mroczny i mogło być więcej akcji, ale z drugiej strony straciłby na realizmie... o ile o czyms takim mozna mowic w tym przypadku ;)
Ogolnie polecam jezeli ktos jest w stanie ogladnac film ze zdjeciami z perspektywy uczestnika zdarzen. Nie nastawiac sie na sieczke

film jest super i napewno niebedzie stratą czasu obejrzenie go....polecam!!!!!!!!!tylko widmo potrafil mnie tak przestraszyc jak rec ;)

ocenił(a) film na 3

Po tym co napiszę pewnie też zostanę powierzona modlitwom... Niestety film nie spełnił moich oczekiwań. Pomysł dobry-wykonanie słabe. Zważywszy na to, że był to horror, a ja ani razu się nie przestraszyłam..
Cóż -krwawy nie oznacza -straszny! Ogólnie nie polecam... A decyzję o jego obejrzeniu radziłabym dobrze przemyśleć.

ocenił(a) film na 9
tapir

Tapir-krwawy?? Czy Ty widziałeś ten film?? On przecież nie miał krwią straszyć :) No dla mnie on krwawy raczej nie był (jak na dzisiejsze standardy) i co ważne nie miał na celu pokazywania bezsensownych scen śmierci.

Jakby ktoś się zdecydować nie umiał czy warto:

http://www.youtube.com/watch?v=nfgZlMYj_NU

Są to reakcje publiczności w kinie na ostatnie sceny filmu....i to jest pocieszające bo jednak większość ludzi klimat filmu łapie :)

I jeszcze jedno. Mam nadzieje, że bedzie powstawać coraz więcej horrorów "zrobionych bez sensu, z nudów" jak [REC] :)

ocenił(a) film na 3

Eemuu rozumiem, że film mógł się podobać ale mnie osobiście nie za bardzo.
WyraziłAm tylko swoją opinię. Oczywiście, że widziałam ten film i zapewniam Cię, że od początku do końca!
Może do najbardziej krwawych to on nie należy, jednak jak na mój gust to było tam więcej krwi aniżeli strasznych scen.
Do wystawienia komentarza zachęciła mnie jedynie masa pozytywów co powoduje, że nastawiasz się na świetny horror, podczas gdy w rzeczywistości (z żalem stwierdzam) tak nie jest..
Chciałabym aby "REC" okazał się tak dobry jak go opisują, bo od dawna już nie widziałam naprawdę dobrego horroru.

ocenił(a) film na 9
tapir

Tapir-ja miałem to szczęście, że odkryłem [REC] całkiem przypadkiem i niczego wielkiego się po nim nie spodziewałem...więc może dlatego tak mi się podoba :) po prostu bardzo miło się rozczarowałem :) Po prostu mnie zaskoczył. Ogólnie ja lubie horrory o zombie/zarażonych stąd też moje zadowolenie po seansie...no ale nie każdy musi taki typ horrorów lubić :]

Dla mnie te krwawe sceny były bardziej tłem wydarzeń, nie stanowiły głównego dania (dlatego moje pytanie, za które teraz przepraszam :) )...a to że ich było więcej niż scen strasznych to się nie zgodze. No ale to moje zdanie :] I wole horror, w którym jest chociaż jedna straszna scena niż taki bez nich....czyli większość powstających obecnie horrorów.

"Do wystawienia komentarza zachęciła mnie jedynie masa pozytywów co powoduje, że nastawiasz się na świetny horror, podczas gdy w rzeczywistości (z żalem stwierdzam) tak nie jest.."

Bo dla wielu osób jest to naprawde świetny horror :)

ocenił(a) film na 9
tapir

Uwierz mi Ty jeszcze nie widziałaś krwawych filmów jeśli sądzisz ze REC jest krwawy...
"jednak jak na mój gust to było tam więcej krwi aniżeli strasznych scen."- bez komentarza ;/
Jeśli ten film cię nie wystraszył to mam dla Ciebie smutna wiadmość- żaden obecnie cie raczej nie przestraszy z twoim podejściem...
Mam takie jeszcze pytanie: oglądałaś go sama w ciemnym pokoju lub w nocy??

Film gorąco polecma, najlepszy i chyba najbardziej klimatyczny horror ostatnich lat!!

ocenił(a) film na 9
tapir

Uwierz mi Ty jeszcze nie widziałaś krwawych filmów jeśli sądzisz ze REC jest krwawy...
"jednak jak na mój gust to było tam więcej krwi aniżeli strasznych scen."- bez komentarza ;/
Jeśli ten film cię nie wystraszył to mam dla Ciebie smutna wiadmość- żaden obecnie cie raczej nie przestraszy z twoim podejściem...
Mam takie jeszcze pytanie: oglądałaś go sama w ciemnym pokoju lub w nocy??

Film gorąco polecam, najlepszy i chyba najbardziej klimatyczny horror ostatnich lat!!

ocenił(a) film na 3
ciro85

Widzialam bardziej krwawe filmy. "Rec" po prostu byl dla mnie "bardziej krwawy niz straszny". To wszystko..
Nie widze powodu zeby dluzej sie nad tym rozwodzic.

Ciro85 ogladalam film w ciemnym pokoju, lecz nie sama i nie przecze - moze to byc jednym z powodow mojej reakcji. A propos podejscia - mialam dobre (chyba az za dobre..)
Coz wiecej...
Nie oczekiwalam odpowiedzi na moja opinie o filmie.
Kazdy ma prawo sie wypowiedziec, co uczynilam. Nie narzucam nikomu swojej woli.

ocenił(a) film na 8

Jeden z lepszych horrorów ostatnich lat. Pomysł świetny, wykonanie świetne. Polecam każdemu. Już dawno nie widziałem horroru który zrobił by na mnie takie wrażenie

ocenił(a) film na 3

ja tutaj przychylam sie do opinii osob ktorych ten film nie urzekl..
ten film ni to straszy ni to smieszy:) jest sobie np ta 40 min, a w filmie moim zdaniem nic sie nie dzieje, nic nie powoduje ze odczuwam jakies napiecie, strach, badz tez cos podobnego (a to chyba horror).Nawet koncowka filmu w ktorej w koncu niby zaczyna sie cos dziac, nie jest w stanie zatrzec zlego wrazenia. Bo jak tez zaczelo robic sie ciekawie( z 10 minut).. to film dobiegl konca..
krwi w tym filmie jest moze i malo, ale dla mnie jest bardziej widoczna, niz np. te miejsca, w ktorych powinienem sie przestarszyc:) tak ja to widze.

ocenił(a) film na 9
Alex44

Ja na przykład nie wiem czy wystraszył bym się na horrorze, w którym od samego początku by się dużo działo. Ja lubie poznać postacie występujące w filmie, zżyć się z nimi lub utorzsamić. 40 minut i nic się nie dzieje...no nie wiem

SPOILER
NAstępuje zawiązanie akcji, dowiadujemy się dlaczego film będzie prezentowany w taki a nie w inny sposób, pierwsze wezwanie straży, poznajemy miłą starszą panią :), ugryzienie policjanta, "wypadek" strażaka, ogłoszenie kwarantanny, przybycie inspektora samitarnego, no i może troche nudne wywiady z mieszkańcami ale dzieki nim poznajemy troche bohaterów
SPOILER

Dla mnie dużo, a po tej magicznej 40 minucie już akcja jest niemal nieustannie więc wcale tak nudno nie ma :) a przynajmniej w klimat można wczuć :D

ocenił(a) film na 9
_EemuU_

Wiesz co eemuu nie ma co sie chyba meczyć z tymi dziwnymi opiniami ;/ Czy Ty też masz wrażenie, że Ci ludzie oglądali inny film ;/ ??
Jeszcze raz polecam ten film wszystkim!! Najlepiej go oglądać samemu w ciemnym pokoju- wrażenia gwarantowane :)

ocenił(a) film na 3
ciro85

Haha! Fascynujące.. Sama rozmowa o filmie dostarczyła mi więcej frajdy aniżeli sam film.

ocenił(a) film na 9
tapir

Szanuje twoje zdanie i wszystkich którym ten film się nie podobał. Ale chodzi mi o to, że jednak większość ocenia film pozytywnie (liczba pozytywnych komentarzy, średnia ocena-na imdb 7,9/10 2664 głosy). Na wszystkich, którym poleciłem film, wywarł spore wrażenie.
Mam takie pytanie: Jaki horror zrobił na Tobie wrażenie ostatnimi czasy?

użytkownik usunięty
ciro85

Możliwe że oni oglądali ten film w domu, na komputerze, w dzień , w bardzo dobrze oświetlonym pomieszczeniu, głośniki były zapewne ściszone, a do tego oglądali go z całą rodzinką :) W takim wypadku nie dziwie się że film nie zrobił na nich wrażenia:)

ocenił(a) film na 3

Rzulwiu.. radzilabym najpierw dobrze czytac moje poprzednie wypowiedzi i dopiero potem je komentowac (zaoszczedziloby Ci to paru zadanych pytan).

Po raz kolejny pisze, ze dla mnie ta dyskusja juz sie zakonczyla.
Jednym cos sie podoba, innym nie... dla jednych cos jest ciekawe dla drugich nudne. Tak trudno to zaakceptowac?

Nie widze takze potrzeby uzywania zwrotow: "dziwne opinie" czy "Ci ludzie". Rownie dobrze dla mnie moglyby byc dziwne Wasze opinie...
Jest kilka filmow, ktore wywarly na mnie wrazenie jednak tutaj wypowiadamy sie o tym jednym konkretnym.

tapir

ale nadal unikasz odpowiedzi jakie to horrory wywarły na Tobie większe wrażenie :)

ocenił(a) film na 3
Witcher

Jeżeli tak bardzo interesuje Cie jakie filmy lubie to odsylam do mojego profilu, poniewaz nie bede teraz bawic sie w jakies wyliczanki tylko dlatego ze ktos ma na to ochote.

użytkownik usunięty
tapir

Skorzystałem z rady i stwierdzam że coś pusto na tym twoim profilu :)

ocenił(a) film na 8

Mi się zdaje, że przeciwnicy filmu to osoby które spodziewały się standardowego filmu ze standardowymi rozwiązaniami. Bo jako wady wymieniają zawyczaj największe zalety filmu. Ten film jest nowatorski i jeżeli ktoś nie trawi czegoś co odbiega od standardów to może sobie ten film podarować.

ocenił(a) film na 9
alterego_3

AlterEgo - lepiej bym tego nie ujął :)
Tu pewnie tkwi problem

ocenił(a) film na 3
alterego_3

Moze Was zdziwie ale lubie nowatorskie i nieprzecietne filmy...
Mam jeszcze tylko jedno pytanie:

Czy zawsze reagujecie w taki sposob w momencie gdy komus nie podoba sie jeden z Waszych ulubionych (zapewne) filmow?

Niby w Polsce wolnosc wyznania, wolnosc slowa... jednak jak ktos ma inne zdanie niz wiekszosc zaraz bedzie osaczony. Czyz nie?

ocenił(a) film na 9
tapir

"Czy zawsze reagujecie w taki sposob w momencie gdy komus nie podoba sie jeden z Waszych ulubionych (zapewne) filmow?"

To co się dzieje na tym forum to nic takiego w prównaniu z innymi tematami...musisz się przyzwyczaić, że na filmweb zawsze możesz zostać przez kogoś błotem obrzucona. Kultura słowa też może Cie dobić na tym portalu...A że film się wielu osobach podobał to nie dziw się, że niektórzy chcieliby poznać od Ciebie (osoby, której film się zbytnio nie podobał) jakieś sensowne, prawdziwe argumnty albo je poprzeć albo podać kontrargumenty...A jeśli się już pisze, że się widziało lepsze horrory to raczej trzeba się spodziewać pytania: "A jakie?".

"Niby w Polsce wolnosc wyznania, wolnosc slowa... jednak jak ktos ma inne zdanie niz wiekszosc zaraz bedzie osaczony. Czyz nie? "

Polska to dziwny kraj.....O i jedno gdzieś napisałaś, że "Nie oczekiwalam odpowiedzi na moja opinie o filmie." Niestety to jest forum dyskusyjne. Tu się przynajmniej próbuje dyskutować:)...nie oczekujesz odpowiedzi to po prostu wystawiasz ocena albo olewasz ogólnie film i tyle :) No i jak odsyłasz kogoś do zobaczenia profilu to fajnie by było jakby coś tam było :)

ocenił(a) film na 3
_EemuU_

Calkiem sensowna wypowiedz przyznaje...

Sorry ale nie wiem o co Wam chodzi z tym moim profilem. Mam przeciez kilka filmów, ktore (moim zdaniem) warto obejrzec.

tapir

"Moze Was zdziwie ale lubie nowatorskie i nieprzecietne filmy..."

0_o Kobieto sama się pogrążasz bo [Rec] właśnie takim filmem jest.

ocenił(a) film na 3
Witcher

Pograzam sie? Hmm... To, ze lubisz jakis gatunek czy rodzaj nie musi oznaczac ze wszystkie filmy w nim zrobione musza Ci sie podobac.
That's all

ocenił(a) film na 9
tapir

That's all ????
Wymień te horrory które zrobiły na tobie o wiele większe wrażenie od [REC]i tym zaspokoisz naszą ciekawość :)

ocenił(a) film na 9
ciro85

"Sorry ale nie wiem o co Wam chodzi z tym moim profilem. Mam przeciez kilka filmów, ktore (moim zdaniem) warto obejrzec. "

No właśnie o to chodzi, że na Twoim profilu nic nie ma :) W ulubionych nic nie masz, głosów na żaden film nie oddałąś...masz tylko aktywność na forach :) więc z profilu mało co się da wyczytać. I o to chodzi :)

ciro85- może dziewczyna horrory ogląda okazjonalnie...a że [REC] jest przez wielu chwalony to po niego sięgła no i nie podobał się zbytnio no i tyle....a skoro lubisz horrory to po co ją pytasz o nie skoro juz pewnie większość z jej listy (gdyby podała) i tak widziałeś?? Aby się pośmiać/ wykpić jaki ma gust itp?

"Moze Was zdziwie ale lubie nowatorskie i nieprzecietne filmy..."

Witcher-Tapir się nie pogrąża...nie napisała, że lubi nowatorskie horrory a filmy. Jest to bardzo wielka różnica.

ocenił(a) film na 9
_EemuU_

Jestem całkowicie zaskoczony twoją wypowiedzią. Napisałem że jestem tylko ciekawy tych tytułów i nie zamierzam z nikogo się śmiać czy obrzucać błotem.
Napisałeś sam: "A jeśli się już pisze, że się widziało lepsze horrory to raczej trzeba się spodziewać pytania: "A jakie?". "
I ja te pytanie zadaje, no chyba że horrory na prawdę ogląda okazjonalnie...
P.s. Patrząc na twoje ulubione filmy mogę stwierdzić, że mamy podobny gust ([REC], "Coś", "Cube", "Blady Strach", "28 dni/tygodni później","Wolf Creek" i wiele innych ;) )

ocenił(a) film na 9
ciro85

"Jestem całkowicie zaskoczony twoją wypowiedzią."

Wiem z doświadczenia co sie dzieje gdy dyskusja schodzi na takie tematy :)

Najlepiej zakończyć temat i tyle bo już nic ciekawego się tu raczej nie znajdzie :)

"P.s. Patrząc na twoje ulubione filmy mogę stwierdzić, że mamy podobny gust ([REC], "Coś", "Cube", "Blady Strach", "28 dni/tygodni później","Wolf Creek" i wiele innych ;) )"

No cóż zdarza się :)

ocenił(a) film na 3
_EemuU_

Spokojnie moge podpisac sie pod wypowiedzia eemuu ;)
Gdyby wszyscy uzytkownicy byli tacy rozmowa toczylaby sie zapewne na wyzszym poziomie...

Niestety w dalszym ciagu nie wiem co jest nie tak z moim profilem, u mnie wszystko wyswietla sie normalnie, a zadnych blokad nie ustawialam.

Ale OK! Oto kilka z pozycji "ulubione" w moim profilu, m.in.:
Skazani na Shawshank, Wiezien nienawisci, American
Beauty, Droga śmierci, Milczenie owiec, Donnie Darko, Siedem, Efekt motyla, Requiem dla snu, Pila, Rzeka tajemnic, Blow, Before the devil knows you're dead.
Mam nadzieje, ze Wasza ciekawosc zostala w koncu zaspokojona.

ocenił(a) film na 10

Z jakiej choinki się urwałeś. Horror jest cudny !!! Polecam!!! Oglądajcie wieczorem.