Ten, kto nakręcił ten film musi być chory psychicznie tak samo jak ci, którym się on podoba.
co? hmmm ja myślałem że mroczny łowca ma jaja i nie boi się filmów tego typu:) oj proponuje zmienić nick na Nocne-siuśki:)
Słuchaj nie mam nic do filmów, gdzie jest dużo trupów i ogólnie masakra. Ale tutaj ten poziom drastyczności jest tak przesadzony, że mnie to odrzuca.
Poziom drastyczności jest przesadzony? Łohoł synuś zobacz sobie Cannibal Holocaust albo Guinea Pig.
Ogarnij, że sposób w jaki ten film został zrobiony jest innowacyjny i faktycznie sprawiał wrażenie BARDZIEJ realistycznego od innych, tradycyjnych horrorów. To początek jak się okazuje ciekawej historii o walce z tą nietypową infekcją. Nie wiem czemu od razu tak na innych naskakujesz, że to film dla psycholi.
podaj argumenty. Czemu totalne dno? Dla mnie to jeden z najlepszych horrorów ostatnich lat, świetny element zaskoczenia oraz innowacyjny sposób wykonania.
Ogólnie to film można podzielić na trzy części: przez pierwszą część zastanawiałam się czy to na pewno ten film - według mnie zbyt długie wprowadzenie, mówię tu o nakręcaniu strażaków. Druga część filmu - najlepsza, tam zaczyna i niestety kończy się fabuła. Jest przerażająca babka, okazuje się o co chodzi z tym wszystkim, przemiana i ataki ludzi robią JESZCZE wrażenie. No i trzecia część - kompletny brak fabuły, jedynie wyskakujące znienacka mutanty (powiedzmy, że tak można ich nazwać) z rozdziawioną paszczą i drące się wniebogłosy, widz już przezwyczajony do tego widoku, więc nie robi on na nim zbyt dużego wrażenia. Choć jest jeden moment w trzeciej części - zakończenie. Według mnie jedna z lepszych, i ile nie najlepsza ze scena. Kiedy to chude coś zaciąga operatora.
Film dobry, ale nie jest zbyt ambitny. Prawda, są elementy zaskoczenia za co duży plus, bo akurat to się w tym filmie udało. Ale najgorsza jest ta szczątkowa fabuła. W gruncie rzeczy w tym filmie czeka się jedynie (przynajmniej w moim przypadku) "Kiedy oni wszyscy zginą?".
Jedyne 2 horrory na ktorych autentycznie podskoczylem ze strachu to Silent Hill, a przynajmniej poczatek, i wlasnie REC. Na innych zwykle sie smieje. NIech to swiadczy o klasie tego filmu, choc fakt ze kilka scen bylo slabych.
Dlatego odsyłam pana do części drugiej, w której fabuła (ku mojemu zaskoczeniu) rozwija się do potęgi. Polecam z całego serca.
Ten film jest boski xd. I nie wiem gdzie wy widzicie tą drastyczność której ja nie wyczułam ani w rec, ani w pile. Oby 2 te horrory mnie śmieszą szczerze powiedziawszy. Rec - biegają po tym budynku jakieś anorektyczki babo-chłopy które bodajże miały brody xd. Piła - Serduszko na kiblu mnie rozwaliło, ponad to jeszcze te "świnioryje" i Billy the Puppet. Więc nie wiem czemu tak narzekasz na ten film.
A myślisz że po co są Horrory? A no po to aby straszyć ;] A ten wcale taki drastyczny nie jest czyt. nie przesadzony. Wszystko wygląda ładnie, realistycznie, no można się przestraszyć. Polecam.
Rec to mój ulubiony horror i bardzo go lubię. Potrafię zrozumieć, że można mieć odmienne zdanie i komuś film może nie pasować pod żadnym względem, jednak to miejsce do wyrażania opinii,swojego zdania i dyskusji a nie obrażania i wyzywania innych. Tyle z mojej strony.
Rec to mój ulubiony horror i bardzo go lubię. Potrafię zrozumieć, że można mieć odmienne zdanie i komuś film może nie pasować pod żadnym względem, jednak to miejsce do wyrażania opinii,swojego zdania i dyskusji a nie obrażania i wyzywania innych. Tyle z mojej strony.
Może i drastyczność nie jest największa, ale to najbardziej chory i popieprzony horror, jaki dotychczas obejrzałam... Chore po prostu... O_o
To malo widzialas. Zobacz Human Centipede, ja tego nie ogladalem, ale przy nim REC to pikus jesli chodzi o popieprzone i chore filmy, z tego co slyszalem.
przecież to typowy post żeby sobie narobić wpisów....a potem walić konia.Ale jestem zajebisty tyle osób coś wpisało...żenada.
Film ogółem jest zrąbany.... Ale proszę nie rozśmieszaj mnie że REC jest za drastyczny HaHaHa Podałbym ci listę horrorów tak brutalnych że już po pierwszej scenie nie miałbyś ochoty na jedzenie obiadu.... REC to dno 1/10 , tak jak jakiś pan tam wyżej napisał Hostel , Piła itp to są drastyczne filmy ale nie REC.
najdurniejszy horror jaki w życiu widziałam. Tyle z mojej strony. Straciłam cenną godzinę (trochę ponad) życia! :C