[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151770
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Genialne!

ocenił(a) film na 10

Szczerze mówiąc trudno mnie przestraszyć... Naprawdę. Nie bałam się ani 'Sierocińca'
oglądanego w nocy, 'The Ring' nie zrobił na mnie żadnego wrażenia, z 'Zombie SS' się
śmiałam, a 'Labirynt Fauna' był dla mnie lekko kiczowatą bajeczką. Ten film jednak zrobił na
mnie wrażenie. Mimo, że fabuła jest, szczerze mówiąc oklepana i właściwie bezsensowna
to wykonanie (kamera, różne światło, zacinanie się-genialne!), gra aktorska i dawka
dreszczyku są tak zajmujące, że nie stanowi to właściwie żadnej różnicy.
Raczej nie lubię filmów tego typu, ale dla tego trzeba zrobić wyjątek.
Szczerze polecam

Ruthfulify

Dobry filmik. Podobało mi się budowanie napięcia i nawet dreszczyk mnie przeszedł 2 razy. Ale w środku filmu była scena która UWAGA SPOJLERUJE ... mnie rozbawiła do łez , chodzi mi o tą akcje jak ten łysy strażak i kamerzysta przemieszczają się po pokojach i nagle wybiega zombie-babcia i stoi 2 metry od nich i się drze kilka dobrych chwil. Na co łysy bierze lampe albo stojak i ją w ryj 2 razy . Jak leżałem tak ze śmiechu wstałem i się znnów położyłem ;p przez to cały wcześniejszy czar filmu prysł a pozostała część była mierna i nie straszna. Dopiero na koniec jak znaleziono tą dziewczynke film znów był na dobrym poziomie.

Film soldne 7/10 a było by więcej gdyby nie scena z babcią :D

ocenił(a) film na 7
Ruthfulify

To naprawdę przerażające filmy widziałeś...

Ruthfulify

te filmy były słabe, ale ja wczoraj oglądałam ,,Shutter - widmo" z 2006 roku:) genialne! Zdarzyło mi się wrzasnąć chyba z 5 razy i to pierwszy raz w życiu mi się to zdarzyło!

Ruthfulify

mialem obejrzec dzisiaj [rec] ale jesli jest straszniejszy od Ringu to raczej obejrze jednak kac wawe

ocenił(a) film na 7
Ruthfulify

Kwestia gustu, dla mnie żaden z wymienionych przez Ciebie filmów nie był ani trochę straszny - z "REC" na czele. Było kilka momentów trzymających w napięciu, pomysł realizacji bardzo ciekawy, rzeczywiście pozytywnie wyróżnia się na tle innych filmów o zombie, ale żeby straszny? Nie powiedziałabym ;P Może dlatego, że filmów o zombie jest mnóstwo, wszystkie w sumie na jedno kopyto, a "żywe trupy" przerażały mnie tylko w dzieciństwie ;P

ocenił(a) film na 3
Ruthfulify

1.Labirynt Fauna ma być filmem fantasy a nie horrorem 2.Oczekiwanie genialnego horroru od filmu z nazistowskimi zombiakami ma tyle sensu co oczekiwanie na genialną i refleksyjną fabułę w Transformersach :P 3.Jeśli ciężko Cię przestraszyć to nie wiem jakim cudem miałaś dreszcze oglądając [REC] :D Jak ja to oglądałem to się tak śmiałem,że bałem się,że śmiechem obudze mą rodzinę :D No ale każdy boi się co innego :D

Ruthfulify

Masz Ty w ogóle pojęcie dziecino o czym jest "Labirynt Fauna" ? Pomijając już sam fakt ,że to nie jest horror...