[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151790
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Witam, chciałbym aby wszyscy którzy tak narzekają na brak akcji i nude w [REC]'u zrozumieli, że film kreowany był na materiał dokumentalny. Jak uważacie, czy będąc naprawde w takim domu z zarażonymi pchalibyście sie szukać wrażeń? nie wiem, czy jak goniliby was zarażeni to nagrywalibyście ich? czy uciekali ile sił w nogach?. Trzeba sobie wziąść do serca to, że gdyby reżyser chciał z tego zrobić rzeź jak w Teksańskiej masakrze to zrobiłby to, ale postawił na realizm i staranność wykonania. To nie jest kolejna amerykańska produkcja, gdzie wszystko jest dokładnie pokazane, tutaj nie ma efektownych scen walki z zarażonymi ani odpicowanych na 190% zmutowanych pajaców z żyłami na wierzchu.

Wszystkie sytuacje w tym filmie pokazane są jaknajbardziej realnie, niema tutaj zbędnych przybliżeń, ani pokazywania czegoś na siłe. Rozumiem, że scena z panią Isquerido potrafiła rozbawić, no ale jak sami widzieliście mimo, że było to śmieszne to było to realistyczne, no chyba, że lubicie filmy gdzie po uderzeniu młotem człowiek leci i rozbija się o ściane, ale to już surrealizm :p.

Jak dla mnie, film jest bardzo dojrzały i mimo, że nie było w nim takiej ilości akcji jakiej się spodziewałem, to bardzo mi się spodobał. Wszystkie te wywiady nadawały właśnie specyficznej atmosfery strachu, każdy przedstawiał swoją wersje wydarzeń i można się było jakoś utożsamić z bohaterami.

tupajew15

Podpisuje się pod tym. Masz zupełną racje.

ocenił(a) film na 5
Vinter

"Wszystkie te wywiady nadawały właśnie specyficznej atmosfery strachu, każdy przedstawiał swoją wersje wydarzeń i można się było jakoś utożsamić z bohaterami."

Wybacz, ale ciężko jest się utożsamić z bohaterami, kiedy każda ich wypowiedź jest sztuczna, przeczytana z kartki. Żadna z tych wypowiedzi przed kamerą nie brzmiała autentycznie, wszystko było ładnie zagrane, co wywołuje niezamierzony efekt śmieszności.

Specyficzna atmosfera dała się odczuć, z tym się zgodzę. Ale to bardziej przez ograniczone miejsce akcji niż właśnie przez autentycznych bohaterów.

ocenił(a) film na 10
tupajew15

Czego chcesz od ludzi. Film ma prawo im się nie podobać. Tym bardziej że , na co dzień pochłonięci są kolejnymi odcinkami tak wybitnych produkcji jak Plebania czy M ja Miłość.

ocenił(a) film na 9
bolkat

Właśnie wywiady były realistyczne, a nie sztuczne. Zobacz sobie obojętnie jakie wiadomości gdzie jest wywiad z jakimś przypadkowym człowiekiem. Zawsze się takiej osobie może cos wymsknąć, jest zestresowany, sztywny.

ocenił(a) film na 8
_EemuU_

prawda! wywiady byly super. wcale nie bylo sztucznosci. przyblizaly kazdego z bohaterow.

ocenił(a) film na 2
bolkat

=] trafiłeś w samo sedno! zgadzam się w 100%!

ocenił(a) film na 2
Dark_A_

"tak wybitnych produkcji jak Plebania czy M jak Miłość" ha ha ha!!! =] jeden z niewielu komentarzy na forach który mnie naprawdę rozbawił =]