[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151770
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Obejrzałem ten film 10min temu i niestety zawiodłem się.
Film kopiuje dużo motywów z blair witcha, przez co staje się przywidywalny do bólu.
W całym filmie znalazłem może z 2 momenty,w których można powiedziec lekko sie przestraszyłem ;/ - chociaż z 2 strony to i tak dużo, gdyż jeśli chodzi o horrory jestem bardzo wybredny;p

ocenił(a) film na 9
volt_84

W zalewie horrorowego chłamu, moim zdaniem [REC] na prawdę jest (delikatnie mówiąc) wyróżniającą się pozycją. Polecam go gorąco wszystkim, zobaczcie na średnią ocen :)
Szanuje twoje zdanie, jak każdej innej osoby. Ale mam pytanie (pytam się z czystej ciekawości) Jakie horrory ostatnimi czasy Ci się spodobały??

ocenił(a) film na 10
volt_84

Oglądałem też Blair Witch Project i uważam, że REC jest znacznie lepszy. Po za tym chłopie kto ogląda takie filmy rano ??? Chcesz spotęgować strach oglądaj wieczorem albo w nocy ,ale już za późno bo na ogół liczy się pierwsze wrażenie. B.W. Project oceniam na 8/10 natomiast REC 10/10 po raz pierwszy w mojej historii z Film Web daję taką oceną Horrorowi. Do tej pory się boję i ręce mi drżą. Polecam wszystkim !

ocenił(a) film na 7
ow5

Tu troche przeadziles bo Blair Witch to jednak stary dobry Blair Witch...Pomysl genialny na film i nakrecenie go tak jakby ktos znalazł gdzies w lesie tasme i ja obejzal i nikt by sie nie domyslil to to jest film tylko real!!!

ocenił(a) film na 9
volt_84

Moze i kopiuje NIEKTORE motywy z BWP, bo jednak historia jest zupelnie inna.... i tak jak poprzednik jestem ciekaw jaki horror Cie przestraszyl ostatnim mi czasy chyba nie powiesz ze THE EYE amerykanski :D

ocenił(a) film na 9
myst14

Poszukuje dobrych horrorów, nie amerykańskich gniotów, które są raczej śmieszne a nie straszne, ani okrutnych rzeźni , znęcania się nad ludźmi etc., jak w Pile, tylko czegoś strasznego, a przynajmniej z dobrym, ciężkim klimatem. Może ktoś mi doradzi??

ocenił(a) film na 8
MVP1984

Shutter (widmo) tajwański, mój ulubiony horror, naprawdę straszny ;]

DoDo_7

NIe tajwański tylko tajlandzki :-). Ale fakt straszny był niesamowicei,i te zakończenie... polecam

ocenił(a) film na 8
volt_84

Co do Rec to ja dałem 9/10 naprawdę kopie tyłek

ocenił(a) film na 8
volt_84

Jak dla mnie to film jest świetny.Oczywiscie mozesz miec swoje zdanie ale ja musze powiedziec ze sie z toba nie zgadzam bo fil jest naprawde dobry i mało podobny do "Blair With Project" - ale to jest oczywiscie tylko moje zdanie i nie musisz sie ze mna agadzac.

rocky5

Zaiste świetny horror. Znudziły mnie już nudne i schematyczne amerykańskie horrory o grupie nastolatków jadących nad jezioro się zabawić ,a tam czeka na nich psychol bla bla bla... REC może i kopiuje pomysły z BWP czy Nocy Żywych Trupów ,ale robi to w sposób genialny. Moja ocena 9/10. Oby więcej takich produkcji!!!

vergil88

Film calkiem calkiem. Chociaz tak jak zalzyciel posta, malo kiedy balem sie ogladajac go. Czasami bohaterzy rzeczywiscie zachowywali sie przewidywalnie i wiadaome bylo co zaraz nastapi. Moja ocena 7/10.

ocenił(a) film na 5
lokhy

Ogladajac ten film w nocy z dobrym naglosneniem nie da sie 2 razy lekko przestraszyc...