(zanim zhejtujesz - Czytnij)).
Nie jest najlepszym horrorem wszech czasów ale jest najlepszy z serii R.E.C. (Po tym zdaniu może paść ostry hejt) Na pewno przeraził mnie bardziej niż wszystkie filmy serii ,,Piła" razem wzięte.
Jeżeli coś komentujesz, oceniasz, wyrażasz opinię to tego nie rób - skoro to robisz z założeniem, że ktoś Cię "zhejtuje". Jeżeli obawiasz się, lub nie jesteś pewien swojego zdania to go w ogóle nie przedstawiaj.
Aczkolwiek, seria REC'a a w szczególności część pierwsza urzekła mnie znacznie lepiej niż Piły i tym podobne.
Nie o to chodzi - Wielu gimbusów puszcza od razu hejt zanim w ogóle przeczyta opis (bo temat im wystarczy).
Gimbusów co? A ty co z liceum? Jesli tak, a film Ci się podoba to znaczy, że jesteś cofnięty w rozwoju. Film oparty na idiotycznych założeniach już od początku, z każdą minuta stający się coraz bardziej bezsensownym, a do tego jeszcze nudny jak flaki z olejem i praktycznie nie straszny. "Sceny grozy" w Rec'u powodowały u mnie uśmiech na twarzy. Każda była prawie identyczna z poprzednią - stoi sobie jakaś trzęsaca sie postać, a nasi mało rozgarnięci bohaterowie podchodzą do nie bóg wie po co, po czym ona "z nienacka" atakuje, żenada....
Po za tym jaki sens miało wsadzenie do filmu żywego kamerzysty skoro on nie ma nawet duszy? Prawie się nie wypowiada, reaguje na ataki zombiaków jak chory umysłowo człowiek nieprzejmując sie tym, że zaraz może zginąc i gdy te mutanty nacierają na jego lub innych ludzi (przeważnie jego omijają LOL) on tylko przygląda się i kameruje. Tak mi się cos wydaje, że twóprcy zapomnieli o założeniu jakie przyjęli na początku fulmu. Po za tym masa głupich scen typu http://www.youtube.com/watch?v=l3c4HiSCnuQ&feature=c4-overview&list=UUO4 xeiD1hk72I28qHpgCMjA, nudny aktorzy, którzy nie potrafią grać i nie da się ich polubić (prędzej można kibicowac zombiakom by wreszcie zginęli) powodują, że film coraz bardziej iryutuje i dobija swoją głupotą. Do tego taniocha z każdej strony co widać przy wielu aspektach technicznych i zbyt częste inspiracje ze zbyt wielu słabych produkcji.
Uhh...
Film można obejrzec by zobaczyć jak słabe może byc hiszpańskie kino grozy, ale ja osobiście nie polecam tracić czasu ponieważ nie warto - BTW dwójka jest lepsza pod względem technicznym, ale fabularnie odrobninę słabsza (jak może byc słabsza niż to coś...?). 4/10
TAK POWINNA WYGLĄDAC WYPOWIEDŹ NA TEMAT FILMU, A NIE JEDNO ZDANIE, ŻE REC 1 JEST NAJLEPSZY.... Do tego jeszcze ten "kontrowersyjny" tytuł...
Takie wypowiedzi nie mają sensu, a jeśli zawsze tak sie wysławiasz to nie dziw się, że nawet gimbusy Cie hejtują...
"Jeżeli coś komentujesz, oceniasz, wyrażasz opinię to tego nie rób - skoro to robisz z założeniem, że ktoś Cię "zhejtuje". Jeżeli obawiasz się, lub nie jesteś pewien swojego zdania to go w ogóle nie przedstawiaj."
Taaaa zjadłem kukurydzę aaaaaaa SUROWĄ AAAAAAA BOLI AAAAAA
E sorry to miało być do tego wyżej UHU! Próbujecie poznac moje zwyczaje ZBOKI!!!
Jako wielki fan całej serii filmów ,,Piła'' muszę wyrazić swoje zdanie.Owszem,''Piła'' nie jest nawet w połowie tak straszna jak ''Rec'',ale przecież nie o to w niej chodzi!Ma ona niezwykły klimat który zamiast straszyć przyprawia o gęsią skórkę i zawrót głowy.Wystarczy porównać końcówki.Przez ostatnie 15 min filmu ''Rec'' widzimy kulminację strachu.Ciemność,''potwory'',zawał serca.W ''Pile'' osobnik poddany próbie przeważnie wykonuje ostateczne zadanie oraz poznajemy szokującą prawdę.Podsumowując-jeśli oceniamy oba filmy pod względem poziomu dostarczanego strachu to ''Rec wygrywa od razu,lecz jeśli chodzi o klimat to ''Piła'' ma ten urzekający styl.Takie jest moje zdanie i nikomu go nie narzucam!
Nie powiedziałem że nie lubię piły - Ja ją lubię za ten krwawy klimat i Jigsaw-a.
Nie ma co zwracać, za powiedzenie, że Rec jest lepszy od Piły powinno się zamykać do więzienia.
Po primo - Czytaj zanim powiesz.
Po secundo - Napisałem że Rec jest straszniejszy a nie ,,lepszy" geniuszu - I owszem - Jestem z LO.
Przeczytałem twoją wypowiedź, ale nie zawiera ona żadnych informacji, więc jest nic nie warta. Jeśli dalej masz zamiar to kontynuować (bo widzę, że tak) to wyjdź i nie wracaj. Btw. Piła to thriller psychologiczny, a ten gatunek TO NIE STRASZNE FILMY!!!!! Tutaj chodzi bardziej o zagmatwaną fabułę, mroczny klimat, zaskakujące zwroty akcji oraz dobre zakończenie, a Piła to wszystko ma, ale twój intelekt jest widocznie ponizej przeciętnej i nie potrafisz rozróżniać gatunków i wyłapywać ich cech. Btw2. Jak na LO masz bardzo niski poziom rozumowania oraz jak widać problemy ze składaniem sensowniejszych i dłuższych wypowiedzi. Szykuje sie powtórka z polskiego? Przykro mi jesli tycy ludzie sa przyszłością tego narodu.
Przeczytaj moją główną wypowiedź na temat twojej zanim coś napiszesz ok? Ponieważ tam zawarłem wszystko, ale ty jak widac czytasz tylko krótkie teksty... ;\
Moim zdaniem to i tak kwestia gustu i tego, czego widz oczekuje od horroru. Na mnie osobiście bardziej podziałał niż taki Sinister, Obecność, Mgła, Ring itp. Nie mówię oczywiście, że te filmy są słabe, bo całościowo oceniam je bardzo dobrze. Chodzi mi tylko i wyłącznie o stopień "straszenia" i tego co horror ma na celu. Wszystkie przeze mnie wcześniej wymienione oceniam jako dobre filmy jednak REC jako horror sprawdził się najlepiej.