[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151770
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Nierówny

ocenił(a) film na 8

Pierwsza połowa bardzo fajna (no może nieco przydługi początek); zblazowana ekipa telewizyjna spodziewając się nudnego materiału trafia w sam środek koszmaru – dobry pomysł. Klimacik też fajny: ta klatka schodowa; słabe światło, w którym nie widać szczegółów. Wkurzająca wielu drgająca kamera też tu dobrze działa. Wszystko to, wraz z nieśpiesznie rozwijającą się fabułą daje elegancki efekt niedomówienia, który ja w horrorach lubię najbardziej.
Druga połowa jest gorsza – wszystko już wiadomo, zombiaki wyskakują co chwila zza rogu drąc się niemiłosiernie – nudno i przewidywalnie.
Za to końcówka to już prawdziwe kuriozum. Ktoś najwyraźniej uznał, że pseudo-medyczne wyjaśnienie nie jest dość atrakcyjne i przefajnował dodając jeszcze mętny wątek religijny. W dodatku rozjechał się z logiką, co czyni zakończenie niezrozumiałym (za to podkręca dyskusje na forach ;)

Ogólnie daję 6/10, gdyby subtelniej poprowadzono drugą połowę filmu i nie schrzaniono zakończenia, byłoby 7, może nawet 8.

ocenił(a) film na 9
ale_ale

co do drugiej części filmu , był ok ale niektóre ryki były trochę dziwne np kiedy Angela i Pablo wyszli z kluczami z mieszkania i zobaczyli ze Manu zniknął , albo jak Azjatka zbiegła ze schodów i się rzuciła na Angelę . No i niepewność kto rozwalił lampę w kamerze ale mi podobał się ogólnie cały , bałem się za pierwszym razem . Rec 2 juz tak dobrze nie oddaje klimatu może przez oddział antyterrorystyczny , pozdrawiam