[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151769
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Skrzyżowanie Blair Witch Project z 28 dni później... parę momentów "klockowych" ;-) ale żadna rewelacja

ocenił(a) film na 9
_Ripley_

ty jestes klockowaty z ta swoja durna wypowiedzia ja pier**** skad wy sie kurwa bierzecie boże daj mi sile zebym ogarnial te wypowiedzi "polskich krytykow"

ocenił(a) film na 7
arielos

Bo teraz mamy pokolenie wychowane na Cheesburgerach :/:/ ... ltości. A film niezły :)

ocenił(a) film na 7
skibson

Na szczęście żyjemy w czasach gdy każdy może mieć swoje własne zdanie, a prostota jak zwykle nie może się z tym pogodzić. [Rec] jest filmem słabym, bazującym na jump-scenach które niestety nie zostały nawet zrealizowane poprawnie. Wiadomo, że jak zgaśnie światło, to zaraz wyskoczy jakieś dziwadło, więc nie ma tutaj elementu zaskoczenia, gdyż twórcy niezbyt rozsądnie nagromadzili taką ilość scen w zbyt krótkim odcinku czasowym. Charakteryzacja 'zarażonych' opiera się na wymazaniu im pół twarzy w czerwonej farbie, więc daje to bardziej komiczny efekt niż 'straszny'. Fabuła jest ogólnie kulawa i słaba, ale może komuś podoba się ciągłe powielanie opowieści zombiepodobnych, co akurat mnie nie dziwi - sam jestem entuzjastą uniwersum Romero:] Oglądałem film i miałem nadzieję, że przynajmniej końcówka wniesie jakiś powiew świeżości. Jakże byłem naiwny! Ogólnie (jest to moje osobiste zdanie) film ten nie umywa się do klasyków tego gatunku (z ręki), gdzie 'wchodzimy' w film całkowicie - Blair Witch Project, 84 Charlie MoPic. Nawet Cloverfield był zrealizowany bardziej z dystansem i zdecydowanie lepiej.