[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151770
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

O co chodzi w usuniętej scenie pt. Korytarz Gwoździ?

ocenił(a) film na 8
laizans

Można tą scenę obejrzeć tutaj (przepraszam za post pod postem) : http://www.youtube.com/watch?v=cOhiW9Fxt8c

ocenił(a) film na 9
laizans

Pewnie scena ta została wycięta z dalszej części filmu, gdy zostali już tylko Angela i Pablo, kiedy odkryli laboratorium i tajne badania, może miało to jakiś związek właśnie z badaniami. W tym filmie nie do końca wiadomo o co z nimi chodzi, więc możemy się tylko domyślać ;)

ocenił(a) film na 8
laizans

Wydaje mi się jednak, że to ksiądz po zarażeniu wirusem powbijał te wszystkie gwoździe.
W końcu widzieliśmy go wciąż trzymającego młotek, przecież to nim zabił kamerzystę.
Mógłbym nawet zaryzykować stwierdzenie że młotek w jego ręce znajdował się od momentu przemienienia, ponieważ następni zarażeni nie mieli żadnych zapędów do podnoszenia jakichkolwiek przedmiotów i posługiwali się gołymi rękoma i zębami : ]
Być może właśnie tak ksiądz chciał zabić, przetrzymywaną przez siebie, zarażoną dziewczynkę. W końcu to ksiądz, a symboliki przybijania gwoździami nie trzeba chrześcijanom tłumaczyć.
Co do martwych dzieci, nie mam pomysłu :3

ocenił(a) film na 7
RockHawk

Z tym że osobą z młotkiem była zarażona dziewczynka o której była mowa na taśmie, nie ksiądz (mogę się założyć, chociaż nie pamiętam, skąd to wiem - chyba w drugiej części się wyjaśnia)