[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151769
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Chwytliwy tytuł co ? Wiedziałem.

Naczytałem się opinii ludzi, nasłuchałem od znajomych, pomyslałem " hmm... sprawdźmy ".

Jak na prawdziwego Polaka przystało, ściągnąłem film z jakiegoś torrenta swoją szaleńcze szybką Neostradą ( nie pozdrawiam ).

Właczyłem, Hiszpania lubię ten kraj, bliski mojemu sercu bardzo ( od dziecka kibicuję FC Barcelonie ), ok, ok... do sedna.

Fajna reporterka odkryłem to dopiero w późniejszych fragmentach filmu, gdy pani biegała w zapoconym białym podkoszulku.. mrrrr.

Montaż ( ? nie wiem, czy używam dobrego słowa, ale na pewno mnie specjaliści juz poprawią ), w stylu Blair Witch Project, spoko pomysł - widok z pierwszej osoby.

Przeraziłem się na prawdę gdy zobaczyłem tą wściekłą babcie w pół negliżu ( drodzy reżyserzy, czy kto tam, nie róbcie mi tego więcej ).

Kolejna refleksja na temat filmu to mama tej dziewczynki, sam nie wiem czy bym chciał czy nie mieć taka pociągającą mamusie.

O czym jeszcze ? Hmmm...

Dobra, to co tygrysy lubią najbardziej, szczególnie gdy film wywołuje ziewanie. Otwieramy strych. I co ? I jakis mały muzułmanin ?!?!?!
Co on tam robił ? Nie mam pojęcia. Najprawdopodobniej był.
Śmiem przypuszać, iż ta anorektyczne 'coś' plączące sie w ciemnościach to była ta dziewczynka, na której przeprowadzano badania.

Może ten badacz/ doktor był pedofilem fetyszystą i lubił ostre kobiety ? Zrobił jej dziecko, zamknął na strychu, a ona biedna po porodzie, zaczęła się odchudzać ( wszyscy wiemy jakie są kobiety, za to je kochamy ).

2 ludzi, ciemne pomieszczenie i zasuszona maxymalnie panienka. Gdybym był na miejscu tych dwojga, to zrobiłbym tej niegrzecznej lasce przekopę średniowiecza ( mimo tego, że kobiety nigdy nie uderzyłem )i bez względu na jej ogromną wściekłość, nie podniosła by się.

Trochę sie już zgubiłem.

Podsumowując ( ahahah ), da się oglądać, aczkolwiek tradycyjnie bez fajerwerków. Było by lepiej gdyby głowna bohaterka miała C-D, zamiast B, ok kończę.

Ponownie przepraszam za niechlujstwo w pisowni, obiecuję, że się poprawię.

Coś jeszcze chciałem napisać, ale zapomniałem.

Już wiem.. ta ostatnia sentencja, cytat w filmie. Porażka maksymalna.

Film obejrzał mój 14 letni braciszek i nie wywołał na nim większego wrazenia. Ma coś po bracie, starszym ( wiem, że nie wierzycie ).

Pozdrawiam.

Szary_5

Nie ma to jak temat napisany z jajem , a ten tekst z mały muzułmaninem powala.Brawo SzarY.

ocenił(a) film na 9
bateman26

Co jest śmiesznego w małym muzłumaninie bo ja nie wiem?? Poza tym to raczej był mały katolik skoro akcja filmu dzieje się w Hiszpanii...dalej śmieszne? :D :D :D :D

ocenił(a) film na 9
bateman26

Masz racje temat napisany z jajem ale trąci zbukiem.Wyjasnij mi jeszce jedno mianowicie:"Już wiem.. ta ostatnia sentencja, cytat w filmie. Porażka maksymalna." Dlaczego porażka?? Czyżby chlopczyk czegoś nie zrozumial??

arielos

Otóż to, kompletnie nie rozumiem czemu było to tak podkreślone.

Ale na pewno tak dojrzaly mezczyzna jak Ty zaraz mi wszystko wytłumaczy.

Ps: Co do muzułmanina, a tak mi sie przypadkiem powiedziało ;-)

Sorry, powinienem napisać, że film jest arcydziełem i zesrałem się w pory przy jego oglądaniu. Poprawię się nastepnym razem.

ocenił(a) film na 9
Szary_5

moze inaczej powiedz mi o czym byl ten film chlopczyku??

ocenił(a) film na 9
arielos

swoja jakze piekna kulturalna polszczyzna

arielos

Zmień ton.

Taka dyskusja jaką prowadzisz, mnie nie interesuje, unikasz jasnej odpowiedzi, a zadna inna mnie nie interesuje.

Polecam wiecej dystansu do tego co pisza ludzie z internetu, bo nerwy stracisz.

Masz cos KONKRETNEGO do powiedzenia? Powiedz, jesli nie to wyjdz i napij sie piwa.

Pozdrawiam.

PS. Piękna polszczyzna jest pseudo medrcow takich jak ty.

ocenił(a) film na 9
Szary_5

Szary,rozwaliła mnie Twoja wypowiedź na łopatki:) nikt chyba nie ująłby tego lepiej niż Ty,uśmiałam się nieźle pozdrawiam:)

baska_89

Bardzo mi miło Basieńko :)

Przemyslane, analizowane posty sa nudne. Jestem fanem spontanu ;-) Jestem wiesniakiem, maksymalnym.

Wystarczy mi przymus codziennego bycia ' akuratnym ' poza wirtualnym światem.

Szary_5

To ja ci powiem czemu on unika jasnych odpowiedzi , po prostu sam nie wie o czym pisze , ale za wszelką cenę będzie upierał się przy swoim , no bo w końcu tylko on zrozumiał główny zamysł reżysera. Jak już wcześniej pisałem nic tylko usiąść i płakać nad nim.

ocenił(a) film na 9
bateman26

"PS. Piękna polszczyzna jest pseudo medrcow takich jak ty" i kto tu nie ma dystansu do siebie.Tak masz racje pojde napic sie piwa bo konwersacja z takim bystrzakiem jak ty do niczego nie prowadzi.
PS. Zycze wiecej dystansu do siebie i jescze wiecej tak "spontanicznych" postow.

arielos

Papusie :*

........................................................

Szary_5

Porownujac do bzdetow, jakie o zombii kreca amerykanie, to nalezy przyznac, ze hiszpanie wywietrzyli odrobine amtosfere sali kinowej.
Mam na mysli bzdety typu:
Zombie Strippers
Undead or Alive: A Zombedy
Zombie Wars
Zombies Gone Wild.
Gdyby REC byla rodzima produkcja, to bylbym w skowronkach. Nie mniej film jest ciekawie zrobiony i ma kilka smaczkow typu historia dziewczyny z poddasza, sposob w jaki 'wyciekl' wirus na kamienice, reporterka przypadkowo zaplatana w proszona kolacje, ekipa na zewnatrz czekajaca na niewiadomoco. Takie tematy na przetrawienie filmu.