W tym filmie jest jedna scena podczas której zapiszczałem xD
Nigdy w życiu nie zdarzyło mi się to na filmie!
Wystawiłem za całość 6/10. Jednak polecam, bo to jeden z lepszych horrorów ostatnich lat :)
6/10 to zdecydowanie za malo. Minimum ten film zasluguje na 8. Ja dalem 10/10 pierwszy raz tak bardzo sie balem. Zaden inny film mnie tak nie przestraszyl jak Rec. DLA MNIE top5 najlepszych horrorow. Jest duzo scen, w ktorych mozemy sie zastanawiac np.: ten chlopiec to robil na strychu, ale gdyby porownac ten horror do innych, ktore wyszly w przeciagu 5 lat czy wiecej to Rec jest arcydzielem. Bardzo podobala mi sie scena, gdy mutanty gonily Angele i Pablo, a tym udalo sie wejsc do piwnicy. Film trwa krotko za krotko ale nie odczulem tego gdy go ogladalem.
Rec ma ode mnie 10/10 na nastepny taki dobry horror poczekamy pare dobrych lat.
P.S. szkoda mi amerykancow ktorzy robia remake tylko po to by zarobic na tym pieniedzy. Rec jest tylko jeden i nie powtarzalny i zaden remake amerykanski nie dorowna. Dziekuje.
Podpisuję się pod użytkownikiem bandofbrothers. Obejrzałem ten film i byłem w szoku. Pierwszy raz zetknąłem się z taką formą realizacji filmu (choć wiem, że już takowe powstawały) i sprawdza się to niesamowicie. Nastrój niepewności grozy i strachu. Kapitalna fabuła i gra aktorska sprawiają, że odbiorca przenosi się do budynku, w którym rozgrywa się horror.
Smutne jest to, że film nie wyszedł u nas w Polsce, a za kilka miesięcy wejdzie amerykański gniot, który dam sobie rękę uciąć bedzie w naszych rodzimych kinach i ludzie zobaczą - zacznie się euforia na kradzionym pomyśle :F Dawno nie widziałem tak dobrego horroru. Polecam!