[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151791
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Ile razy widzieliśmy już zombiaki zarażające śliną, była trylogia żywych trupów było 28 dni później no i resident evil ale tam chyba nie zarażały. Nagrywanie kamerą było w blair witch ale tam chodziło o to, że kamera niewiele pokazywała, widzieliśmy to co bohaterowie czyli prawie nic. Natomiast w tym filmie widać wszystko, więc gdzie tu sens? Aha sporo zaoszczędzili na kamerze i operatorze. Zakończenie było oczywiste zombiaki ich zeżrą i tyle, żadnej tajemnicy, żadnej ciekawości co będzie dalej. No i rozumiem, że ogłosili kwarantannę, chociaż zarządzających media zjadłyby żywcem, bo przecież jakim skurwysynem trzeba być, żeby zostawić tych ludzi samych sobie, ale to jest możliwe. Rozbawił mnie jednak moment gdy przyszedł oficer sanitarny, spodziewałem się eskorty 10 komandosów w strojach przeciw chemicznych ze strzelbami i karabinami szturmowymi, przecież żadna żywa istota nie będzie groźna gdy jej mózg, znajdzie się na ścianie kilka metrów za nią. Natomiast tamten koleś wchodzi sam..... fakt że zginie był dla mnie równie oczywisty co niewygranie przez polaków ostatnich mistrzostw Europy piłki nożnej.