Film bardzo realistyczny!Mimo braku muzyki czuć napięcie .Najlepszy film jaki ostatnio oglądałem!Dobrze zrobiony kawałek kina!Polecam!!
Zgadzam się z Flayboy. Jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widziałem. Trzyma w napięciu do samego końca, takie filmy lubię najbardziej.
Hmm..Jak to był dobry horror który trzymał w napięciu to polecam piłę albo shutter widmo - oczywiście japoński.
Piła to dla mnie film typu ręka, noga, mózg na ścianie i nic po za tym, horroru to ja tam nie widzę, a już na pewno takiego, którego bym komuś polecił jako dobry, czy bardzo dobry. Jeśli uważasz, że ten film był do bani to polecam horror, który był zapowiadany jako super straszny i takie tam inne bzdety, czyli "Mgła"[2007]. W tym filmie dobra była tylko muzyka...
ja uważam, że Rec, to bardzo dobry horror. Jeden z niewielu w ostatnim czasie, który zrobił na mnie wrażenie... Oczywiście rozumiem, że niektórym może się nie podobać... gusta są różne i tak nie pozostanie.
A piła 1 i 2 (choć słabsza) to dobre filmy, ale już jak dla mnie nie horrory.
Podpisuje się pod tym iż [REC] to rewelacja. Już dawno nie widziałem takiego dobrego horroru. Oglądaliśmy go ze znajomymi i naprawdę trzyma w napięciu. Filmy takie jak "Klątwa" czy "Ring" bądź ostatni głośny "Sierociniec" to przy nim bajka na dobranoc. Gorąco polecam!!!
tak, dobry horror, ostatnio coś słabo z tym gatunkiem, przyznam się szczerze, że gdy ta zdeformowana dziewczyna buszowała w ciemnościach to myślałam, że padnę ;)
Nudny ten film, to samo The Ringi, Sierocińce, Shuttery i inne gó...
Przecież te filmy, które wymieniłem nie są nawet straszne (w ogóle są takie?). :/ "Rec" jest przereklamowany, oceniany wysoko głównie przez 12 latków, którzy po obejrzeniu Sierocińca nie mogli spać przez 2 dni.
Budowanie napięcia polega tu chyba na tym, że jest ciszaaaa, nic się nie dzieje i nagle facet spada z góry na ziemię lub jakaś stara baba zaczyna krzyczeć, nie wspominając już o ludziach uciekających przed zombiakami, ech....
to podaj jakiś straszny w Twoim mniemaniu.Chętnie obejrzę i zejdę na zawał bo na REC-u naprawdę ściskałem kartonik z kukurydzą mocniej niż na Kung Fu Pandzie...
krytyk-filmowy to ja już wolę być osobą co się bała oglądając [REC] niż kimś kto ma wysoko ocenione takie perełki jak: Statek widmo, Seria "Piła" (i to jak wysoko!), Wrong Turn 2 (sick), Hills Have eyes 2 (glebłem), See No Evil....i kto tu jest 12 letnim dzieckiem co spać po nocy nie może? Z Twoich ulubionych horrorów wynika, że Ty :)
krytyku-filmowy jeżeli dla ciebie The Ring i Shutter to gówna to żaden z ciebie krytyk. tym bardziej ze nikt tak nie potrafi budowac w horrorach napiecia o ktorym wspominasz jak wlasnie azjaci.
krytyk-filmowy więc co się czepiasz "widma", "the ring", [REC] i "Sierocińca", że nie są straszne? Raczej minusem w Twoich wypowiedziach powinno być, że nie są "ciekawe".
10/10 jak dla mnie rewelacyjny film, polecam wszystkim bo fajnie odczuwa się panikę i napięcie ludzi ;]
super horror, w niektórych momentach az pojawia sie gesia skorka ;) Proponuje obejrzec w nocy w samotnosci, wtedy dopiero mozna wczuc sie w klimat ( a o to przeciez chodzi) W kinie lub ogladajac w dzien niestety nie odczujemy tego efektu. Dlstego mysle pojawiaja sie komentarze typu "dno", "wcale nie straszny" itd. Podstawa to wlasnie wczuc sie w klimat
Rec, oglądałem sam, w ciemności, wszyscy już spali, była północ... niezapomniane przeżycie, świetny klimat, czułem się, jakbym to ja, swoimi oczami widział to, co pokazywała nam kamera...
Ostatnio, widziałem zapowiedź, w kinie Rec, i muszę przyznać, że jeśli w kinie jest tylko parę osób, a do tego dochodzi świetny dźwięk, to również, można się mocno przestraszyć.
Jeśli chodzi o fabułę, to może rzeczywiście nie jest jakaś rewelacyjna, ale sam pomysł na film i to jak został zrealizowany już tak. Chociaż bardzo spodobał mi się, że pojawił się wątek Watykanu, który jak dla mnie nie do końca został wyraźnie przedstawiony, dzięki czemu, sam mogę sobie dopowiedzieć pewne fakty, które sprawiają, że fabuła ma u mnie ocenę o 1 w górę.
dokladnie. ten cały watek z watykanem i wytlumaczenie akcji bardziej mnie przerazilo niz te zombiaki same w sobie, bo przeciez opetania istnieja naprawe i TO jest przerazajace!
Dobry horror. Oglądanie go wygląda trochę jak granie w Dooma 3, a momentami jest nawet śmieszny (np. jak ta babcia dostała w mordę łomem XD). No i te motywy z watykanem były całkiem chore. Na plus oczywiście.
obejrzałam sobie pewnej nocki. szczerze mówiąc, byłam zaskoczona. ostatnio trudno czymkolwiek zaskoczyć w horrorze, większość motywów , które straszyły w ringu dawno temu i jemu podobnych dziś już są po prostu zabawne..a tu pac. przyjemny, świeży REC. trzymał w napięciu. zakończenie w porządku, taka kumulacja paniki bohaterów :) przez początkowe 20 minut byłam potwornie znudzona trzeba przyznać, ale warto było dać akcji się rozwinąć..
Oglądałem [Rec] w kinie. Byłem z kumplem sam na sali, więc można było wczuć się w klimat. Film rewelacyjny 9/10. Swą opinię w pełni wyraziłem w recenzji.