[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151775
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Beznadziejna fabuła, twórcy mieli chyba dobry pomysł na film, ale zabrakło puenty, jakiejś sensownej klamry... najłatwiej zrobić zombiaki i coś tam dorzucić o opętanym dziecku w piwnicy, które zabija ludzi, właściwie nawet nie wiem dlaczego i co ma z tym wspólnego jakiś ksiądz?... Będę wdzięczna jeśli ktoś mi to wyjaśni. Słabo, bardzo słabo...

SkyKatja

ten ksiądz prowadził jakeś badania nad opentaną dziewczyną

SkyKatja

To nie miał być film tylko dokument!

Corleone_94

Co i co z tego? Gdyby to miał być rzeczywiście dokument, to rozsądniej by poprowadzono całą akcję. Z tego co wiem opętanie nie jest zaraźliwe i psa raczej też nie da się opętać ( może to być dla wielu z Was szokiem, ale psy nie mają duszy, którą można by opętać). No to w takim razie co? Wirus czy sprawka szatana? Jeśli film ma mnie straszyć, to niech robi to w sposób inteligenty, tworząc spójną i logiczną całość!

ocenił(a) film na 9
SkyKatja

Po części przyznaję rację. Z początku nie zwróciłam uwagi na to że ludzie jakby "zarażają się" opętaniem, bo w końcu dziewczynka nie była chora, więc czym zaraziła psa. A może lekarz ją zakaził podczas badań...?

Colorfull

może odpowiedzi na nasz pytania znajdą sie w Recu 2

plemiona

nasze* zamiast nasz

ocenił(a) film na 9
SkyKatja

Właśnie dla tego czekam na część 2. Uważam, że jeśli pierwsza część mi się spodobała, druga może być równie interesująca.