Witam,
Mam takie pytanie: gdzie są sceny z tego trailera http://youtube.com/watch?v=OeaUokzE9fI ? Ja ich w filmie nie znalazłem... Sami strażacy nigdy nie biegli na górę, był z nimi policjant. Tak samo przy nich nie otworzyła się klapa. No i zupełnie inna była scena z dziewczynką (np. nie uderzyła ona w kamerę), a myślę że to trochę szkoda, bo moment z dziewczynką w trailerze jest chyba trochę bardziej przerażający niż na filmie.
No więc tak, wydaje mi się, że Trailer przedstawia wtargnięcie strażaków po wydarzeniach przedstawionych w filmie - To mógł być 1 dzień a równie dobrze tydzień. Strażacy wtargneli do budynku, i znaleźli kamere.
Tak mi się wydaje, bo taki sam scenariusz trailera zaprezentowano w Quarantine, który jak wiadomo czerpie 99.9% z oryginału.
moim zdaniem nakrecili go "osobno" tzn sceny zypelnie inne a wyciete tez nie(bo przeciez jeden strazak spadl na poczatku gdy dziewczynka byla normalna), co tego ze to sa inni (tak jak w tym remake'u) to watpie czy by weszli bez ubran ochronnych i tylko dwoch strazakow a nie z antyterrorystami