Film jest świetny. Super fabuła. Genialne wykonanie.
Do tego kto napisał komentarz niżej:
Może i jest to film dla ludzi z zrytym mózgiem, ale trudno. Mam zryty mózg, i bardzo mi sie ten
film podobal.
Rzadko kiedy trafiaja sie dobre horrory, nie rozumiem ludzi ktorym podobaja sie filmy typu
piła czy Texas Chainsaw Massacre. To nie jest straszne ani nawet ciekawe. Po prostu sie
tna, tylko co z tego ? Jakos to na mnie nie działa.
Zato REC był super
Ale co w nim było takiego "super"? Fabuła jakich tysiące- który to już film o zombiakach? Klimat? N-ty film w stylu reportażu. Aktorstwo? Mocno średnie. Podobny szał był w przypadku mdłego Paranormal Activity. Nie wiem co się dzieje ale chyba widz staje się coraz bardziej zniewieściały i niewiele trzeba żeby wywrzeć na nim wrażenie. Dobre horrory skończyły się na latach 80-tych.
Nie zgadzam się z ostatnim zdaniem. Wiele dobrych horrorów powstało w latach 90, a zresztą nadal powstają. To prawda, że coraz więcej działa wyłącznie na żołądek i fabuła ogranicza sie do latających flaków i kanibala który tnie wszystko co spotka na drodze, ale nie wszystkie.
Do lukasz 2194: Piła jest świetnym filmem. Tną się, prawda ale nie tylko i przede wszystkim nie bezmyślnie. Pierwsze 3 części były genialne, potem troche stoczył się poziom no ale cóż, nadal były dobre. Wystarczy spojrzeć na piłe 3 która pod stertą flaków niesie przesłanie i jest megaciekawa.
według mnie film do dupy tam nie ma gry aktorskiej bo ta pieprzona kamera lata tak na boki , że nic nie widać