[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151791
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

Zapamietam

ocenił(a) film na 8

Ten film zapadnie mi w pamieci przez jedna ze scen końcowych , w której kamerzysta zaglada na poddasze gdzie po chwili wyskakuje zmasakrowany chlopiec. Jest to jedyny moment w filmie w którym sie przestraszyłem chodź to typowa scena dla horroru i mozna bylo przewidziec cos takiego. Co do całości filmu to rewelacji nie ma , zakończenie jest wyssane z palca i według mnie nie pasuje do całości. Spodziewalem sie czegoś wiecej !

ocenił(a) film na 8
Gruzz

to byla dziewczynka fakt czekalem az cos sie pojawi ale tez sie przestraszylem ale mi w bani do dzis siedzi wyglad dziewczynka taka chuda i ten mlotek ehh brrrr ;] a zakonczenie dla mnie dobre w koncu nikt nie przezyl w horrorze;] a nie czesto tak jest zwykle jakis hero ktory ucieka ratuje sie itp.

ocenił(a) film na 2
razielospl

Ale ta dziewczynka jak chlopiec wygladala.. Jedyne co mnie przestraszylo to chyba ta koncowa postac - ten kosciotrup-babka xD
Reszta hmm śmieszna nudna i nieciekawa - jak caly ten film.. szkoda kasy i czasu...

ocenił(a) film na 6
Gruzz

też mnie to wystraszyło jakoś myślałem że co innego wystraszy ale parę razy był monety dobre ale tylko parę :)

ocenił(a) film na 5
Lap

Ja się na filmie trochę zawiodłem twórcy okrzyknęli go "rewolucją w gatunku horrorów" a wcale tak nie było. Film średni nie za bardzo straszny.

ocenił(a) film na 2
Rafal23

mnie osobiście się nie podobał. pełno nieścisłości i krew się leje strumieniami! nie przepadam za TEGO rodzaju straszeniem widza. a ten ostatni stwór to (moim zdaniem) był facet.

ocenił(a) film na 6
Dark_A_

facet z takim obwisłymi biustem ? nie możliwe :D nie wiem skąd takie przypuszczenia nawet !

ocenił(a) film na 4
Lap

to była dziewczynka...ktora ten facet (ktory miał apartament na ostatnim pietrze) zamknał w jakims pomieszczeniu zeby dalej nie przenosiła tego wirusa ktorym była zarazona...

ocenił(a) film na 6
Gruzz

Ja się tego chłopca [albo dziewczynki] śmiertelnie przeraziłam. ; oo Chyba najlepsza scena w tym filmie. ; dd

ocenił(a) film na 6
amelia_

to była kobieta przecież miała piersi i tyłek ! taki nie męski no :D

amelia_

Widzę że odczucia są powszechne - też jedyna scena w której się wzdrygnąłem, choć tak oklepana dla horrorów, że aż dziwne. Może dlatego że reszta była tak nudna, senna i przewidywalna, że szkoda pisać. Jeśli na horrorze patrzy się przede wszystkim na zegarek, to jest źle, a tak było w tym przypadku. Być może wielbiciele żywych trupów mnie teraz żywcem zjedzą, ale jak można takie g* na taśmie porównywać z "Labiryntem Fauna" i "Sierocińcem"? Pewnie wielu ludzi jest zawiedzionych, bo spodziewało się czegoś więcej niż gryzących wszystko tępych zombiaków po raz 99999999999999 i pierwszy. Cóż - pieniądz nie śmierdzi, a marketoidzi zrobią wszystko by zarobić. W końcu na porządnym kinie i widzu najmniej im zależy :(

ocenił(a) film na 10
Gruzz

A co do tej dziewczynki/chłopca. To był to chłopiec, bo miał krótkie włosy, a dziewczynka miała dłuższe i nie miała grzywki, a to miało.

ocenił(a) film na 6
Wiedzma_5

Ale to czekaj jakaś moda jest trupia ? :D czy co te trupy z grzywką to chłopczyki a te bez nie :D

ocenił(a) film na 10
Lap

Grzywkę ma czy nie ważne, że to chłopiec, a nie dziewczynka :)

ocenił(a) film na 6
Wiedzma_5

A na jakiej to podstawie stwierdzasz ? :) prócz wyglądu przecież to piszę w obsadzie że jest to kobieta.Zresztą siwe włosy zawsze utożsamiają się z kobietą długie dodam :) no i piersi no i sama nazwa :)

Lap

być może to była jakaś hybryda, facet, nie można tego wykluczyć :)

ocenił(a) film na 10
rpd0

Mi nie chodzi o to coś z obwisłym biustem tylko o to COŚ na strychu/poddasz/na samej górze. Bo to TO z cyckami IMO jest to ta 'opętana' dziewczynka, która jest teraz kobietą (choć trudno nazwać to kobietą :P ).

PS. Moja koleżanka wpadła na pomysł, że to małe dziecko na strychu to może być dziecko tej dziewczynki i tego 'lekarza'. Wątpię w to, bo już naciągane by było. No, ale cóż. To jest REC i wszystko może się zdarzyć.

ocenił(a) film na 6
Wiedzma_5

No dobra to ja zwracam honor :) , co do tego dziecka to sam nie wiem może po prostu ktoś miałaś wystraszyć :D i pewnie dodali go żebyś mili po co rozmyślać , chcąc nie chcąc bardzo podobny motyw był w Klątwie.

rpd0

Mi tam najbardziej skojarzylo się z Omegą - image B. Wernera z czasów "Mechanical Animals" Marilyn Manson ;)

ocenił(a) film na 8
Herr_Doktor

niestety komercyjne kino zawsze bedzie i nie zniknie a ludzi ogłupić czymś trzeba i karmić głupota. polecam oglądać normalne filmy jesli chcecie sie bac i widziec dobre kino. na początek "Drabina Jakubowa".