,,Rec" zawdzięcza swoją popularność licznym zwiastunom, zapowiedziom, reklamom, a tak naprawdę sam w sobie jest nic nie warty. Idąc na film do kina, oczekiwałam czegoś zaskakująco przerażającego, czegoś, co potrafi przykuć do fotela, a spotkałam się z czym? Z krwawym, drastycznym horrorem, na który niepotrzebnie wydałam pieniądze. Po jego obejrzeniu poczułam ogromny niedosyt i rozcarowanie. Film miał być hitem, wyszła klapa.
Cóż, o gustach się nie dyskutuje, ja tylko wyraziłam swoją opinię, a wybór pozostawiam innym. A co do Pana Pabulona, mój nick pochodzi z czystej sympatii do Trylogii Tolkiena :). Pozdrawiam :-)
a silent hill według Ciebie był straszny, przerażając czy miał może miał coś w sobie ? tT :>
,,Silent Hill" jest według mnie najlepszym horrorem, jaki do tej pory oglądałam. Świetna fabuła, niesamowita akcja oraz to przysłowiowe ,,coś", co nie pozwala nam ruszyć się z fotela przed zakończeniem filmu... Pozdrawiam wszystkich fanów tego filmu :)
A moim zdanie film jest na prawdę dobry i oryginalny! Fakt,że nie naoglądałam się wcześniej zwiasunów i nie byłam na nic nastawiona. A przede wszystkim cieszę się,że wreszcie do naszych kin wchodzą filmy nie tylko "made in U.S.A.", które nie są (moim zdaniem) gorsze...
A "krwawa i drastyczna" to według mnie jest np. "Piła" (którą osobiśćie uwielbiam-oczywiście część pierwszą). Ten film wcale nie jest przesadzony w tej kwestii (w porównaniu do podobych w swej kategorii).
Jak dla mnie-bardzo dobry film (podkreślam-nie idealny).