wedle zaleceń, obejżałem film w nocy ze słuchawkami na uszach i tylko jedna scena letko mną zatrzęsła. Faktycznie film jest dobry i wybija się na tle innych horrorów ostatnich lat, ale czy jest ktoś oprucz mnie, kto miał większe oczekiwania w stosunku do tego filmu i troszkę się zawiódł ???
Mnie tez ten fil nie wystraszył tak jak oczekiwałem. Myślałem, że będzie dużo lepszy
podpisuję się pod tym. może i było kilka straszniejszych momentów ale gorsze rzeczy oglądałam ;D w zasadzie to horror zaczyna się pod koniec filmu (uff, na szczęście trwa to tylko godzinę piętnaście)
Film całkiem dobry ale spodziewałem się czego mocniejszego. Tak naprawdę to "podskoczyłem" tylko w momęcie gdy Publo sprawdzał strych kamerą.
Ja jestem zdania że nawet słuchawki nie zastąpią klimatu kina! takie oglądanie to tylko profanacja dobrego filmu. Więc radziłbym poczekać na premierę w Polsce i dopiero wypowiadać się na temat filmów.
Niedługo dojdzie do tego że na telefonach komórkowych będziecie oglądali i pisali opinie he!!!
Inaczej pisząc nie brał bym pod uwagę takich wypowiedzi.
Tak. W kinie najlepiej, jednak ważne, aby "otoczenie", czyli inne osoby, zachowywały się właściwie.
PS: Przestraszyć się na filmie to nie do końca oznacza "podskoczyć". Liczy się całokształt, klimat <choć to pojęcie bardzo względne>.
Właśnie,ja np.może to dziwne ale przestraszyłem się trochę oglądając Inland Empire-Davida Lyncha,twórca bardzo sugestywnie zbudował swój morczny,zimny świat opierając go właśnie na klimacie,też jestem tego zdania że należy takie filmy jak "Rec" oglądać w kinie,ale nigdy nie wiadomo czy na ten sam seans nie przyjdzie para idiotów którzy z każdej scany będą się nabijać a po wielokrotnych wizytach w kinie gwarantuje iż są tacy;).Pozdrawiam, i mam nadzieje że jeżeli zechcecie tylko odwiedzić po 14 sierpnia sale kinową,nie przydarzy wam się takie oto spotkanie.