[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151769
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

wedle zaleceń, obejżałem film w nocy ze słuchawkami na uszach i tylko jedna scena letko mną zatrzęsła. Faktycznie film jest dobry i wybija się na tle innych horrorów ostatnich lat, ale czy jest ktoś oprucz mnie, kto miał większe oczekiwania w stosunku do tego filmu i troszkę się zawiódł ???

ocenił(a) film na 6
bolo97

Ps. sorry za "oprucz" bo zaraz się znawcy słownika odezwą :P

ocenił(a) film na 6
bolo97

Mnie tez ten fil nie wystraszył tak jak oczekiwałem. Myślałem, że będzie dużo lepszy

silent8

podpisuję się pod tym. może i było kilka straszniejszych momentów ale gorsze rzeczy oglądałam ;D w zasadzie to horror zaczyna się pod koniec filmu (uff, na szczęście trwa to tylko godzinę piętnaście)

ocenił(a) film na 9
heroina_

heroina_
Gorsze? Mogłabyś powiedzieć jakie? Też chciałbym się wystraszyć :)

ocenił(a) film na 7
bolo97

Film całkiem dobry ale spodziewałem się czego mocniejszego. Tak naprawdę to "podskoczyłem" tylko w momęcie gdy Publo sprawdzał strych kamerą.

bolo97

Ja jestem zdania że nawet słuchawki nie zastąpią klimatu kina! takie oglądanie to tylko profanacja dobrego filmu. Więc radziłbym poczekać na premierę w Polsce i dopiero wypowiadać się na temat filmów.

Niedługo dojdzie do tego że na telefonach komórkowych będziecie oglądali i pisali opinie he!!!

Inaczej pisząc nie brał bym pod uwagę takich wypowiedzi.

ocenił(a) film na 8
adm_2

Tak. W kinie najlepiej, jednak ważne, aby "otoczenie", czyli inne osoby, zachowywały się właściwie.

PS: Przestraszyć się na filmie to nie do końca oznacza "podskoczyć". Liczy się całokształt, klimat <choć to pojęcie bardzo względne>.

Tybii

Właśnie,ja np.może to dziwne ale przestraszyłem się trochę oglądając Inland Empire-Davida Lyncha,twórca bardzo sugestywnie zbudował swój morczny,zimny świat opierając go właśnie na klimacie,też jestem tego zdania że należy takie filmy jak "Rec" oglądać w kinie,ale nigdy nie wiadomo czy na ten sam seans nie przyjdzie para idiotów którzy z każdej scany będą się nabijać a po wielokrotnych wizytach w kinie gwarantuje iż są tacy;).Pozdrawiam, i mam nadzieje że jeżeli zechcecie tylko odwiedzić po 14 sierpnia sale kinową,nie przydarzy wam się takie oto spotkanie.

Edward_Nozycoreki

dlatego już jakiś czas temu zrezygnowałam z kina, gdzie kiedyś siedziałam stale. lubię oglądać filmy we własnym zakresie - nikt mi nie dyszy z tyłu nie wpierdziela popkornu ani nie komentuje głupio.