[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151770
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

jestem właśnie świżo po oglądaniu rec i muszę przyznać ,że film naprawdę wbija w fotel ze strachu;)(szczególnie ostatnie 20 minut),a mało co na mnie działa bo już trochę się horrorów naoglądałam jednak ten wart jest polecenia!od dziś zaliczam go do moich ulubionych tytułów takich jak:
1.teksańsk masakra piłą mechamiczną
2.egzorcyzmy emily rose
2.shutter
4.descent
5.the ring
6.saw -cała seria;)
a was jakie filmy najbardziej przestraszyły? jestem ciekawa waszej opini ^^

fanpires

zdecydowanie [REC] najstraszniejszy film jaki widziałem

ocenił(a) film na 4
fanpires

1. The Shutter - wersja oryginalna! Najlepszy moment (przy którym większość moich znajomych wyrzuca jedzenie na podłogę i rozlewa napoje w dynamicznym podskoku) to gdy fotograf ogląda zdjęcie grupowe i zauważa stojącą bokiem martwą przyjaciółkę, po czym ona odwraca do niego głowę (do tego efekt dźwiękowy i serce wali do końca filmu) ;)
2. Dark Water
3. Orphanage
4. Saw I
5. Identity

... a najbardziej mnie przestraszył The Hills Have Eyes - to było przerażające, że można tak beznadziejny film zrobić, tylko pogratulować reżyserom widowni. ;)

an_Alien

no przyznam ci rację ,że mnie też ten film nie przeraził,ale go lubię za ciekawy klimacik, ale każdy ma przecież inny gust;)

ocenił(a) film na 10
fanpires

Tak najbardziej to się bałem oglądając starą "Mgłę" i "Candymana", ale to jak bylem mały.
Na dzień dzisiejszy to tylko :
1. Rec
2. Blair Witch Project

Wygląda na to, że straszą mnie tylko filmy kręcone z pierwszej ręki :P
Ciekawe co by było gdybym oglądnął "Rec" za małolata. Uraz psychiczny przed horrorami do końca życia :))).

ocenił(a) film na 8
MandM

Hmmmm..., akurat tutaj mam swoje typy i mogę je idealnie wpisać na konkretne miejsca...

Bałem się oglądając:
1. Rec
2. Teksańska masakra piłą mechaniczną <2003 rok>
3. Blair Witch Project

Ogólnie drgnęło mnie jeszcze przy oglądaniu kilku innych filmów, ale strachem raczej tego nazwać nie można..., po prostu niektóre sceny mnie ruszyły... Te filmy to:
- Zejście,
- 28 tygodni później,
- Głosy,
- Oni <2002 rok>,
- Shutter-Widmo.

ocenił(a) film na 9
fanpires

Ja przypominam sobie tylko te dobre horrory:
1. [Rec]
2. Omen (1976)
3. Ptaki
4. Amityville

fanpires

mi tam blair wich project się nie podobał,strasznie się wynudziłam,czekając na ten film myślałam ,że będzie świetny,ale okazało się ,że jest przereklamowany...Rec jest milion razy lepszy;)

ocenił(a) film na 8
fanpires

1. Teksańska maskara, ale młodsza wtedy byłam :P
2. Droga bez powrotu (może nie wbiła w fotel, ale podobała się)
3. Rec
4. Amityville
5. Shutter (oryginał)

ocenił(a) film na 8
Kachamy

A no i bym zapomniałaotym który mnie naprawdę przerazil czyli Egzorcyzmy Emily Rose ;p