[Rec]

2007
6,5 152 tys. ocen
6,5 10 1 151791
6,9 25 krytyków
[Rec]
powrót do forum filmu [Rec]

film slaby atmosfera budowana w nim bardziej smieszy niz straszy sam kamerzysta chyba znudzony tym filmem jednym slowem lipa nie polecam

ocenił(a) film na 9
mixklubb

Wszystko spoko, gdyby nie to, że premiera RECa była blisko pół roku wcześniej niż Project Monster Tt

ocenił(a) film na 9
neq

A ja jeszcze dodam, że jeśli ktos uważa, że [rec] jest podobny do "Blair Witch Project" czy "Cloverfield" to równie dobrze powinnien uważać, że np. "Iron Man" jest niemal identyczny do hmmm "Katynia"! Skoro mniej więcej ten sam sposób kręcenia to zaraz filmy podobne.......no litości.

ocenił(a) film na 3
_EemuU_

Podobna technika, czyli filmy mają ze sobą coś wspólnego. Od BWP się zaczęło. Pokuszono się o wykorzystanie tego, co przyniosło mu sukces i sławę. Jednak efekt marny...

użytkownik usunięty
madzio_r

Od BWP wcale się nie zaczęło. Już wcześniej istniały horrorowe mockumenty, choćby "Cannibal Holocaust".

ocenił(a) film na 3

Przepraszam, nie wiedziałam. Jednak jeśli mam do wyboru te trzy: "BWP", "Cloverfield", "[Rec]", zdecydowanie wybieram "Blair Witch Project". Najlepszy z wymienionej trójki, a reszta jest daleko w tyle.

użytkownik usunięty
madzio_r

Dla mnie osobiście "zależy jak leży". I BWP i [Rec] maja swoje tak pozytywne jak i negatywne strony. Z tej trójki jedynie w Cloverfield nie znajduję zbyt wiele pozytywów.

W [Rec] nie podobały mi się jedynie drobiazgi. Szerzej o nich tutaj:
http://www.filmweb.pl/topic/1006992/Dobry+lecz+ze+sporymi+brakami+i+nie%C5%9Bcis %C5%82o%C5%9Bciami+%5BSPOILER%5D.html