PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597615}

Łowca trolli

Trolljegeren
2010
6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 18943
6,8 13 krytyków
Łowca trolli
powrót do forum filmu Łowca trolli

Film godny polecenia. Ciekawie poprowadzona fabuła. Chociaż nie trzyma w napięciu jak Blair Witch to czasem ma się wrażenie, że ogląda się dokument na Discovery. Piękne scenerie i profesjonalnie wykonane trolle. Jeśli ktoś chociaż odrobinę zna się na skandynawskiej mitologii to na pewno doceni "Łowcę Trolli". Film nie ma nic wspólnego z filmikami nagrywanymi z komórek na których nic nie widać. Są zbliżenia i kamera nie lata tak bardzo jak w innych tego typu produkcjach. Jeśli, ktoś był w Norwegii i lubi skandynawską kulturę nie będzie zawiedziony. z czystym sumieniem dam 8/10

ocenił(a) film na 5
Uktena

Jeśli ktoś chociaż odrobinę zna się na skandynawskiej mitologii to na pewno doceni "Łowcę Trolli....Jeśli, ktoś był w Norwegii i lubi skandynawską kulturę nie będzie zawiedziony....prosze Cie...jesli ten film faktycznie byl emitowany do tego grona osób no to gratuluje, na pewno sie wybije...filmy albo sa dobre albo nie, ten film byl przecietny...a teksty typu ze film byl przeznaczony tylko dla kobiet ktore zgwalcono jest smieszny

ocenił(a) film na 8
arielos

Ten fragment, którym mnie zacytowałeś traktowałem jedynie jako dodatek, a nie główną linię obrony filmu..a z wybiciem to i tak będzie raczej słabo jak to z kinem norweskim...ile filmów norweskich się wybiło?..co wcale nie oznacza, że są słabe tylko słabo wypromowane. Np film "Pozwól mi wejść" uważam za bardzo dobry a mało kto o nim słyszał.. Ty uważasz, że film był przeciętny ja, że dobry. To już jest kwestia czysto subiektywnego odbioru.

ocenił(a) film na 7
Uktena

Film dobry, ale tylko dobry. Niby są bardzo dobre efekty specjalne, fajne projekty trolli, styl Blair Witch Project, ale za brakło emocji i jest niekiedy drewniane aktorstwo (głównie chrześcijanina i jego reakcje w kopalni). Jednak co jak co końcówka bardzo dobra. 7/10

PS. ten koleś na końcu to jakiś prawdziwy premier Norwegii, bo jak nie to ta wstawka jest bez sensu.