Fajne sa filmy kręcone amatorska kamera, ale po obejrzeniu tego filmu, powieki mi opadly.
Klimat słaby, mało wciagajacy i totalnie nie realny projekt. oceniam go surowo! 2/10
Uwielbiam fantasy, Baldur's Gate i same trolle do zabijania, ale tego filmu NIE POLECAM
chyba ze ktos sie nudzi to mozna zapodac
Absolutnie się nie zgadzam. Jeśli czekałeś na trolle jak z fantasy to nie jest dobry film dla ciebie. Nie zgadzam się też że filmy kamerowane z ręki są takie super:). BWP 1 był rzeczywiście świetny. Dalej to w większości średnie, bądź nędzne kalki. Tu nareszcie nie ma zombie, demonów i duchów małych dziewczynek a nasze europejskie trolle. Poletko jak na razie całkowicie odłogiem leżące. Świetne:). Pozdrawiam.
Jedna z nielicznych rzeczy z jaka sie zgadzam to to, ze masz prawo miec własne zdanie ;)
Kolejna jest taka, ze po BWP1 filmy kręcone hand-cam były jak marne kopie.
Mam przesyt do duchow, małych dziewczynek, zombie i innego szajsu co ma na celu wystraszyc a nie dac pozytywny bodziec podczas ogladania. Jesli chodzi o sam film to swego zdania, nie zmienię. Faktycznie, moze liczyłem na inny projekt, a same trolle wyobraziłem sobie jako postacie (max 3-4m wzrostu haha :) człeko-podobne o niemal tym samym wygladzie co i w tym filmie, a nie takie giganty... Film słaby, jak dla mnie to na 1raz albo i nawet nie. Cieszy mnie twoj poglad i odmienne zdanie. Pozytywna krytyka, dzieki
Pozdrawiam
Jedna z nielicznych rzeczy z jaka się zgadzam to to, ze masz prawo mieć własne zdanie ;). A tak serio to cieszy mnie także twój pogląd. Zrób jednak jeszcze jedną rzecz. Jej celem nie jest przekonywanie cię do filmu. Jest o jednak coś co łączy się prawdopodobnie z wizją twórców a być może także skandynawska ludowością. Otwórz ten link: http://www.google.pl/imgres?q=skogtroll&um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org .mozilla:pl:official&tbm=isch&tbnid=x2OlxgUR9WyT2M:&imgrefurl=http://no.wikipedi a.org/wiki/Fil:Theodor_Kittelsen_-_Skogtroll,_1906_%28Forest_Troll%29.jpg&docid= nOVBmdZw-t_w0M&imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e4/Theodor _Kittelsen_-_Skogtroll,_1906_%28Forest_Troll%29.jpg&w=468&h=673&ei=sUzdTqb9IoXP4 QTb9qGnAw&zoom=1&iact=hc&vpx=166&vpy=105&dur=3544&hovh=269&hovw=187&tx=136&ty=17 4&sig=102854446766096043326&page=1&tbnh=120&tbnw=79&start=0&ndsp=36&ved=1t:429,r :0,s:0&biw=1440&bih=747
Obraz ten zwie się "Skogtroll", czyli "Leśny Troll". Pozdrawiam:).
Masz racje! Widzialem juz kiedys ten obraz. Swojego czasu przebywajac w szwecji, u zaprzyjaznionek rodziny, widniał w mieszkaniu niewielki obraz trolla. Odpowiedzieli ze sami go namalowali.. Heh tamtym czasem całkowicie było mi to obojetne. Może nie tylko Norwegowie czuja w ta strone mięte i jest to dla nich w pewien spos. sentyment czy cos - nie wiem. Moze skandynawie, trolle postrzegaja niezwykle osobiscie, własnie podobnie do tych z filmu. Hmm cos nabrało koloru i kształtu ;)
Pozdrawiam "szerloku" ;)
To jest kamera półprofesjonalna,a nie amatorska...a chodzi o efekt kręcenia z reki...wg mnie bardzo dobrze film oddaje realizm i własnie poprzez to co nazywasz słabym klimatem..i to nie jest film fantasy chcialem zauwazyc,to film relacjonujacy cięzką pracę jedynego człowieka w Norwegii,ktory tropił i zabijał Trolle.