ten film to po prostu jakaś bzdura nie mam słów. Nie piszcie prosze że ciekawy że dobry,bo inni czytaja i się nabieraja na te wasze posrane komentarze ,najbardziej to rozjeb..... mnie moment jak ten gościu potraktował lampa trola,a trol skamieniał po tym momencie film ogladałem na podglądzie . "NIE OGLĄDAJ"--a uratujesz swój cenny czas
Ale o co Ci chodzi z tym skamieniałym trollem? Przecież tak właśnie trolle reagują na światło słoneczne (czyt. promieniowanie UV).
zgadzam sie z Toba :) kompletna strata czasu, film tak cholernie glupi, ze az genialny w swej glupocie ;p
najpierw popatrzcie na oceny filmów kogoś, kogo chcecie pouczać, po tym można zauważyć czy ktoś jest trollem.. oszczędzicie sobie czasu a troll umrze z głodu
ogólnie film nie jest zły, trochę zrobili to wszystko naciągane, z tymi studentami choćby, ale film myślę że warty obejrzenia, choć potencjał niewykorzystany.
Nie narzucaj ludziom co mają pisać ,a czego nie, bo o gustach się nie dyskutuje. Tobie się film nie podobał a innym tak. Oceniłeś, napisałeś swoje wnioski, ale nie narzucaj innym co mają robić. Dla mnie jest bardzo dobry, inny, klimatyczny i ma całkiem niezłe efekty. To fantastyka więc można przymknąć oko na niektóre sceny, Poza tym całkiem ładne ujęcia piękna Norwegii.
Mi też się podobał, klimatyczny, taki inny, ale ja go raczej odebrałem jako komedię/fantasy, gdzie było kilka betonów typu trolle wyczuwają katolików albo zwabianie trolla oponami bo lubi je żuć... Ja te rzeczy odebrałem tylko jako plus filmu nie jako minus...
oj głupiś ty głupiś trudno z tobą polemizować na tym poziomie:( no ale trudno a filmik spoko,ciekawy trolle też w porządku coś innego takiego,czego chcieć więcej,ocena adekwatna do filmu
to film wykrywający ludzi z uszkodzeniami wyobraźni oraz niskim IQ
w dosłowny przekaz bajki wierzą dzieci
dorośli rozumieją co autor miał na myśli czego chciał dziecko nauczyć
powiąż trola z norweskim górskim krajobrazem fjordów,
zabijaniem niedzwiedzi, liniami energetycznymi, wysadzaniem skał podczas budowy np. dróg
porozrzucane po lasach opony z wszędobylską obecnością samochodów
starszego doświadczonego i żyjącego w bliskim kontakcie z przyrodą norwega
z młodymi nastolatkami
i POMYŚL
jako film nie musi się podobać , kwestia gustu - film specyficzny tak jak muzyka Sigur Rós
ja wolałby mniej innowacyjne kino bo oglądając wieczorem(dzień wcześniej paranormal activity) zwyczajnie zasnąłem ;)
Ten film to czysta fikcja, ale trzymająca się ogólnych mitologicznych reguł, które mówią o tym, że trolle kamienieją od światła, więc nie wiem, czego się przyczepiłeś do tego. Ciekawie zrealizowany, klimatyczny obraz, niezłe efekty specjalne jak na kino niszowe. Bez "sęsu", to jest twój mózg.
Sajmon, twoja niechęć do tego filmu bierze się prawdopodobnie z tego, że na skutek działania promieni słonecznych zmieniasz się w kamień lub wybuchasz. Tak, tak - już na podstawie treści założonego przez ciebie wątku można wnioskować, że jesteś trollem.