PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597615}

Łowca trolli

Trolljegeren
2010
6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 18943
6,8 13 krytyków
Łowca trolli
powrót do forum filmu Łowca trolli

Oceniam 6/10, kino dość nietypowe, Ciekawi mnie tylko skąd łowca wziął pół wiadra krwi chrześcijanina? ;-)

ocenił(a) film na 6
LadyMovie

A to nie była krew owcy???

ocenił(a) film na 7
muffin_girl

Może dawcy, oddajesz krew dla chorych, a rząd rozlewa ją po drogach żeby wku***ć trolle:)

LadyMovie

ja eż to rozkminiałam pół dnia xD

LadyMovie

Mnie bardziej ciekawi, czemu trolla denerwuje chrześcijaństwo. Przecież mówiono, że to zwierzęta, i to dość głupie. o_O Ale film fajny, obśmiałam się nieźle w paru momentach. I te piękne norweskie krajobrazy...

użytkownik usunięty
shizonek

Gdybyś miała chociaż szczątkowe pojęcie na temat mitologii skandynawskiej, skąd trolle pochodzą, takich pytań byś nie zadawała. I nawet ciocia wiki może tu pomóc, szukanie jest takie męczące (:

A co ma do tego mitologia skandynawska? Mówię na podstawie tego, co powiedziano w filmie. A powiedziano, że to zwierzęta. Zwierzęta raczej nie przejmują się sprawami typu religie świata. Po prostu mnie to uderzyło.
Jeszcze tego brakowało, żeby każdy film mógł oglądać tylko specjalista z danej dziedziny. "Łowcę trolli" wg ciebie może obejrzeć tylko etnograf specjalizujący się w bajkach skandynawskich? ;o

użytkownik usunięty
shizonek

A powiedziałam gdziekolwiek coś takiego o specjalistach? Co mają trolle do mitologii skandynawskiej? Jak by na to nie spojrzeć, to raczej wszystko. To, że film je częściowo inaczej przedstawia, nie znaczy, że nie ma z tym punktów wspólnych... Napisałaś, że Cię ciekawi, czemu trolla denerwuje chrześcijaństwo, to dałam Ci wskazówkę, jak można na to znaleźć odpowiedź, więc po mnie nie jeździj, droga młodzieży, z góry na dół.

Młodzieży...:) dziękuję Ci, dawno nikt mnie tak nie odmłodził:D

ocenił(a) film na 7
LadyMovie

od Al Quaidy. Scinaja chrzescijan i importuja do norwegi. Breivik to odkryl