PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597615}

Łowca trolli

Trolljegeren
2010
6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 18943
6,8 13 krytyków
Łowca trolli
powrót do forum filmu Łowca trolli

.."wierzysz w boga albo Jezusa? Żaden niewierny nie wejdzie do świętych, skandynawskich lasów!" :D Lol.

DeathMetal

Poczytaj troche o Islamie i wtedy sie wypowiadaj . A jezeli sie sugerujesz Islamem ktorym zaslaniaja sie terrorysci to naprawde potrzebujesz poczytac wiecej na ten temat

sarax100

No tak Islam to religia pokoju i miłości.

vodka85

Wiesz tyle co ci wiadomosci i codzienne gazety zaserwoja

sarax100

A co mówią w wiadomościach i gazetach na temat Islamu? Absolutnie nic!

vodka85

Interesujace stwierdzenie bo ja slysze na okraglo jaki to Islam jest beeee. Ale nikomu nie przyszlo do glowy ze nie chodzi tu o religie nie wazne czy jestes chrzescijaninem , zydem , czy muzulmaninem chodzi o to jakim jestes czloweikiem i w co tak naprawde wierzysz , jesli ktos jest kawal skur....... to nie ma znaczenia tu religia .

sarax100

Zli ludzie zmienia wszystko tylko po to by pokazac ze oni maja racje tak samo jest z Biblia , Koranem czy Tora . trzy najwieksze religie a ludzie sie zabijaja nie o religie tylko o wladze

sarax100

Trudno się z tobą nie zgodzić! Religia stanowi furtkę i usprawiedliwienie dla strasznych rzeczy. To samo tyczy się chorych ideologii (pan Marx się kłania). Ciągle odnoszę wrażenie że historia lubi się powtarzać.

vodka85

A wszystko opiera się na żądzy władzy.

vodka85

Dokladnie. tylko wkurza mie fakt ze jak cos ktos podpali badz wysadzi w powietrze to to muzulmanin a czemu nikt nie napisze , gosc zgwalcil mala dziewczynke i potem ja zabil i ze byl chrzescijaninem albo gosc wymordowal pol rodziny i ze byl zydem tego nikt nie powie i nie napisze. Dlaczego ?

sarax100

Widzę, że mam doczynienia z bardzo tolerancyjną osobą. Europa też jest tolerancyjna. Zaprosili miliony muzułmanów do swoich wielce cywilizowanych krajów, aby zapełnić niż demograficzny i wolne miejsca pracy. Wielka Brytania, Francja, Niemcy, Hiszpania są teraz w czarnej d*pie.
Wystarczy jeden charyzmatyczny przywódca duchowy, aby ci wszyscy pkojowo nastawieni muzułmanie rozpoczęli świentą wojnę i masakrę w europie. U nas ktoś dopuści się gwałtu na kobiecie i dziecku idzie odrazu siedzieć (szkoda, że pozwala się takiemu delikwentowi żyć). U arabów nie ma czegoś takiego jak zgwałcona kobieta, jest tylko kobieta, która zostaje skazana na śmierć za cudzołóstwo. Zło jest złem pod każdą postacią niezależnie od koloru skóry czy wyznania. Ale muzułmanie mają wpojone do głów czynienie zła w imie swojej wiary.

vodka85

Rozumiem o co Tobie chodzi i tez mnie to martwi . Widzisz ja mieszkam w UK i znam od groma muzulmanow tych 'zlych' i tych normalnych i rozmawiam z nimi na tematy religijne i nie zapomne co mi powiedzial jeden z nich a mianowicie .. Jezeli ktos wierzy w szariat to znaczy ze nie jest muzulmaninem poniewaz szariat nie nalezy do Koranu tak samo jak swieta wojna w Koranie nie ma mowy o tym jest tylko dzihad a to jest nic innego jak gloszenie slow zapisanych w Koranie, no i tu sie pojawia to co ja napisalam wczesniej ludzie przeinaczaja 'slowo Boze' dla wladzy tak samo jest w kazdej religi i znow musimy sie zastanowic w co wierzymy w Boga? czy wladze. Gdzies kiedys wyczytalam jak jeden z gosci sie wypowiedzial ze Watykan ma tak duza wladze ze jak by Chrystus powrocil prawdopodobnie Watykan wydal by na niego wyrok smierci by nie utracic stanowiska . I ja chyba tez sie pod tym moge podpisac bo wydaje mi sie ze by tak bylo . Jak czytam Biblie to nigdzie nie znajduje przykazan koscielnych czy nauk przedmalzenskich to juz jest reka czlowieka napisane . Kazda religia ma cos na sumieniu hmmmm zle to ujelam kazdy wyznawca jakies religi ma cos na sumieniu.

sarax100

Radzę poczytać Sunnę. Tam już nie jest tak wesoło.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
sarax100

Nie chce mi się czytać. To było porównanie, gdyż islam jest znany z ortodoksyjnych metod głoszenia swoich słów. Jeżeli uważasz się za osobę tolerancyjną, nie każ a poucz, nadzwyczajnie argumentując. Wprawdzie to fakt, że wszystko co ludzkie (np. religie) może zostać użyte do czynienia zła, do poszerzania wpływów swoich przekonań. Mimo że nie jestem chrześcijaninem, zażenowała mnie wzmianka o krwi w tym filmie. Wielcy nordyccy władcy świata. :D Tymczasem siedzieli przez resztę wieków w dupie za murzynami. Dziś jest moda na skandynawię i dlatego też żenują mnie niektórzy nacjonaliści, uważający tamtejszą mitologię za jakieś ponadczasowe dzieło. Podobne mity krążyły we wszystkich kulturach, gdy "greccy dzikusy" mieli już własną cywilizację, oni uczyli się rozpalać ogień a lasów z trollami było od *** i jeszcze więcej. Do czego zmierzam, irytuje mnie uznawanie skandynawii za najbardziej poszkodowany rejon świata przez "inwazję" wiary katolickiej. W końcu ludzie sami zdecydowali. Pomijając może inne regiony europy, gdzie aż takiej demokracji jak na tamte czasy nie było a wszystko co pogańskie, zostało spalone i pogrzebane. Gdyby naprawdę chrześcijanie mieli tak wielki odcisk w tej ich 'kulturze', nawet nie byliby świadomi swojej własnej tożsamości.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem