Film muszę przyznać bardzo przyjemny, ale mam jedno ale: O co chodzi z tą końcówką? Drapniętemu chłopaki odbija, bierze kamerę, biegnie w kierunku drogi, widzimy hamujące Volvo i na tym film się kończy, a w tle oświadczenie, że zaginęli i jak ktoś coś wie to niech powie. Potrafiłby mi ktoś to wyjaśnić? :(
Z tego co zrozumiałem to mu nie odbija tylko zobaczyli podjeżdżające samochody, pewnie z tym kolesiem co im chciał zabrać nagrania więc zaczął uciekać... a potem myślę, że po prostu nie miał jak uciec bo jechał samochód więc go dorwali i może mu coś zrobili żeby trzymać to dalej w tajemnicy :D
również się zgodzę z tym,że film bardzo przyjemny,nawet zaraz po obejrzeniu nie omieszkałem obejrzeć go jeszcze raz,a czynię to bardzo rzadko ;))... zakończenie filmu jest jak najbardziej trafne,oto "spec" grupa przejęła materiały,a ludzie "zniknęli" - nie ma ludzi,nie ma sprawy,ciekawe tylko,jak potoczyły się losy łowcy trolli....
Może właśnie nasz łowca będący głównym bohaterem filmu ujął się losem zapewne zamordowanych przez rząd dzieciaków i zrobił to co one chciały - wysłał cichcem odzyskane lub skopiowane nagranie do jednej z telewizji.
Innego wyjaśnienia raczej nie ma.