PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597615}

Łowca trolli

Trolljegeren
2010
6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 18943
6,8 13 krytyków
Łowca trolli
powrót do forum filmu Łowca trolli

Twórca filmu chce przekonać nas że w Norwegii żyją Trolle.. dawno się tak nie uśmiałem. Chyba twórca postawił sobie zadanie ściągnięcia głupich turystów ze świata :D żeby postawić na nogi kulejącą gospodarkę tego kraju.. LOL. owszem przedstawiane są w dokumencie pewne fakty które mogą przemawiać za tym że Trolle istnieją ale nikt nie jest tak głupi żeby we wszystko ślepo wierzyć. No chyba że się jest gimbem z gimbolandii.

ocenił(a) film na 8
patbateman666

Chyba jednak nie zrozumiałeś tego filmu, który bynajmniej nie jest zbyt skomplikowany. Obejrzyj go za 10 lat proszę, i oceń.

ocenił(a) film na 6
Kalisznikow

Phi.. Naucz się ortografii a potem do mnie pisz. Więc może za jakieś 20 lat się odezwij.

ocenił(a) film na 8
patbateman666

Patbateman666 moje braki w wykształceniu nie zmieniają faktu że nie zrozumiałeś filmu. Nie chciałem cię atakować swoim postem, po prostu stwierdziłem fakt. Nie każdy film musimy zrozumieć od razu. Nie wiem czemu się napinasz.

ocenił(a) film na 6
Kalisznikow

Zaatakowałeś mnie to się napiełem, to normalny odruch. Powiedz mi ile masz lat i jaką szkołę skończyłeś ?

patbateman666

napiąłem nie napiełem cholerny analfabeto, i ty piszesz do gościa, żeby się nauczył ortografii.

Pajac i gbur

ocenił(a) film na 6
ostatnisprawiedliwy_1771

Ale ja wtedy się akurat napiełem a nie napiąłem.

patbateman666

Kulejąca gospodarka? Skąd masz takie informacje?? O.o

ocenił(a) film na 6
corsus

Każdy kto zna podstawy historii to wie że Skandynawia to bieda z nędzą.. zawsze tak było. Zimne morze, skały, góry i lodowce... Czemu Szwedzi najeżdżali Polskę ??? Bo jedyne co mieli do żarcia to ryby i słone wodorosty. Mój kumpel był w Norwegii pracować i mieszkał w jakiejś ruderze na wsi nawet blachy tam nie mieli na dachach.

patbateman666

To kolega chyba był gdzieś w rejonie koła podbiegunowego...

ocenił(a) film na 6
corsus

A właśnie że nie bo był dosłownie pare kilometrów od Helsinek. I mówił że tam jest taka bieda że prawie codzień na obiad ryby jakieś paskudne jedli!!! Nawet wieprzowiny tam nie ma więc zastanówcie się co piszecie. LOL.

ocenił(a) film na 8
patbateman666

Akurat Szwecja nie najechała Polski z powodu niedostatku. Nie chce Cię znów sprowokować, ale poczytaj proszę choćby przynajmniej w Wikipedii, albo podręczniku z podstawówki. Postrzeganie Szwecji jako biednego kraju tak kiedyś jak i dziś jest błędne.

ocenił(a) film na 6
Kalisznikow

Nie mam w domu żadnej Wikipedii. Jak zechce to sobie w internecie informacji poszukam.

ocenił(a) film na 8
patbateman666

Polecam dowiedzieć się co to jest "mockumentary".

patbateman666

Norwegia niedouczony głąbie należy do najbogatszych i najbardziej
rozwiniętych krajów na świecie poczytaj chociaż trochę zanim zaczniesz
coś pisać .Piękne krajobrazy ,kultura,oraz bogactwo _gaz i ropa.Nie wiem
po co to pisałeś bo o filmie nic się nie dowiedziałem .

ocenił(a) film na 6
zhangzy

Won Cham.e z mojego tematu. Matce popyskuj to ścierką po pysku dostaniesz.

patbateman666

Wtf, przecież Norwegia to jedno z najbogatszych państw świata, tam w funduszu emerytalnym na jednego obywatela przypada ponad milion koron :D twój kumpel jest po prostu wykorzystywany jako tania siła robocza i tyle, też mam kolegę który pracuje w Norwegii ale pracuje w biurze i ani nie myśli wracać do Polski bo tam może żyć na poziomie :)

ocenił(a) film na 7
kokon303

zhangzy i kokon303 dajcie mu spokój, bo czytając jego komentarze można śmiało wywnioskować, że ma ok. 12, 13 lat. Pewnie nigdy nie słyszał o zasobach naturalnych jakie Norwegia posiada. Jak myślisz patbateman666 dlaczego Norwegia nie przystąpi do UE? Ano dlatego, że nie ma dla nich żadnych korzyści z tego, bo po co mają dawać pieniądze na Polskę, Grecję jeśli mogą zająć się swoją gospodarką. Twój "kolega" był pewnie wykorzystywany jako tania siła robocza razem z jakimiś Litwinami, Łotyszami, Ruskami harującymi jak bydło za 75 koron na godzinę.

ocenił(a) film na 6
TheWesson34

Człowieku Norwegii nie przyjęli do UE bo jest za biedna i nic by nie wniosła do UE poza biedą...

patbateman666

Kulejącą gospodarkę. hahahaha co za marna prowokacja.

ocenił(a) film na 6
kubax230

Wystarczyła :)

patbateman666

widocznie tak