Łowca trolli

Trolljegeren
2010
6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 19000
6,7 14 krytyków
Łowca trolli
powrót do forum filmu Łowca trolli

Plusy:

- Z całą pewnością zachwyca wspaniałymi widokami Norwegii (nie wiem czy to była Norwegia nie sprawdzałem, film norweski wiec tak napisałem :). Tutaj nie ma żadnej dyskusji.
- Na plus można również dodać efekty specjalne, które prezentują się bardzo ładnie (mam na myśli wszystkie trolle jak i zniszczenie które robią)
- Wszelkie informacje na temat trolii są bardzo ciekawe moim zadanie, na plus również teza powtarzająca sie przez cały film: "nie można całkowicie wierzyć w mity i bajki"

Minusy:

- filmy kręcony "z ręki" a jednak gdy bohaterowi uciekają jak dzikie żbiki po lesie kamerzysta trzyma kamerę zbyt spokojnie i czysto, nie jest to Blair Witch Projcet (którego uważam za najlepszy film z gatunku).
- nie zauważyłem żadnej muzyki w filmie (wiem ze konwencja filmu z ręki raczej to wyklucza, ale osobiście wolę usłyszeć jakąkolwiek muzykę w filmie)
- kompletny brak jakichkolwiek sensownych relacji....
> dlaczego kłusownik zabiera grupkę studentów na polowanie ??
> dlaczego gość zajmujący sie przykrywką ataków trolli nie zabiera studentom kamery... > całkowity brak emocji u głównych bohaterów, w 2 minucie po zobaczeniu trolla wszyscy wierzą bezgranicznie ze one istnieją, nie ma żadnych sceptyków nic....
> zakładanie opatrunku na Thomasa to już kompletny idiotyzm... taśma na ubranie ??

Podsumowując:

Film wykonany ładnie, niestety fabuła całkowicie uniemożliwia miłe oglądanie. Film w pełni przewidywalny, słaba gra aktorska, kompletny brak logiki.