i wyrobić sobie własne zdanie. Mnie osobiście film przypadł do gustu. Na początku zraziła
mnie okładka (jak z jakiegoś gniota), ale coś podkosiło mnie do oglądnięcia trailera... a później już poszło!
Polecam! :-)
Ps. Pozdrowienia dla wszystkich TROLI NORWESKICH!
Ja także mogę polecić, wiele osób wytyka takie błędy jak choćby żałoba po utracie kamerzysty, ale przecież owe nagranie zostało znacznie przycięte, by wychwycić najistotniejsze fakty, dlaczego mają ukazywać przez godzinę opłakujących zmarłego kolegę ludzi, zamiast od razu przeskoczyć dalej, gdzie został sfilmowany kolejny troll. Trochę naciągany fakt z chrześcijanami oraz zamienianiem w kamień, weterynarz próbował to wyjaśniać, ale mnie średnio przekonało. W dodatku końcowy gigantyczny troll - wyglądał pięknie, okoliczne tereny jeszcze bardziej dodały mu uroku, ale przecież zaraz po jego likwidacji młody student rzuca się do ucieczki z kamerą, a gdy po kilkudziesięciu metrach pada (z wyczerpania?) ujęcie ukazuje jezdnie i zbliżającą się ciężarówkę - dziwne. Chyba, że to były tajne służby do uporządkowania i posprzątania po trollisku. Zaginięcie filmowców dodaje owemu '' dziełu '' jeszcze więcej tajemniczości, choć z początku przedstawiciel ochrony środowiska przypominał niegroźnego błazna, nie kogoś kto jest zdolny pojmać, a nawet zamordować świadków jakiegoś zdarzenia... Pozdrawiam.
Już gdzieś to w jakimś temacie zamieszałem ale nie mogłem się powstrzymać, zamiast tych wielkich halogenów na dachu samochodu powinien mieć wielkie tuby bassowe i głośniki i puszczać to http://www.youtube.com/watch?v=nq_BhuES4xU&feature=related