Franck, aby ratować życie swojej żony i małej córeczki, ucieka z więzienia. Wszystko wskazuje na to, że jego dawny kolega z celi jest
niebezpiecznym psychopatą, który ma swoje plany względem rodziny Francka.
Porządne połączenie filmu sensacyjnego o mężczyźnie, który uciekł z więzienia i jest ścigany przez znaczne siły policji z thrillerem, z
psychopatą w roli głównej. Dzieje się tu dużo, a akcja nie zwalnia nawet na chwilę. Autorzy nie marnują czasu na pogłębianie
psychologii postaci ani wątki dramatyczne. Jest tutaj kilka przesadzonych rozwiązań rodem z amerykańskich filmów sensacyjnych,
co mi się podoba. Główny bohater skacze niczym Spider-man, no, ale przecież to we Francji narodził się parkour, więc nie ma, co
się dziwić, że w ich filmach jest tyle podobnych akcji :).
Oceniłem 7/10, bo świetnie się bawiłem i ani przez chwilę się nie nudziłem.
A ja dodam z mojej strony, że film ma trochę błędów i nielogicznych zachować bohaterów, przez co stracił w moich oczach na ocenie i stał się "jednym z wielu" filmów akcji jakie widziałem.
Film niezły do pierwszego postrzału,potem było tylko gorzej.Zdumiewa mnie wytrzymałość gościa,być postrzelonym trzy razy,spaść w przepaść i zwiać do maroka tego nie powstydził by się i Batman.Liche 4/10