Fatalna fabuła, odgrzewana tysiące razy, bohater nie do zdarcia i oczywiście romans w tle. Nie lubię określać w ten sposób filmów, ale dla niego zrobie wyjątek - ten film jest głupi.
Jeśli lubicie jak ośmieszają was twórcy takich shitów, to śmiało siadajcie przed tv/monitorem, ale pamiętajcie żeby zrobić sobie mocnej kawy - na pewno wam się przyda. Odradzam.
Koleś:
co ty wiesz o zabijaniu?
co ty wiesz o tym filmie?
co ty wiesz o oglądaniu?
:N:I:C:
Kolejny fan głupoty. Obejrzyj sobie "Pluton", "Czas apokalipsy", "Łowca jeleni", "Full matal jacket" to wtedy będziemy mogli porozmowawiać.
P.S. XXX, Fantastyczna czwórka, Armagedon dostały od ciebie ocenę 10 - fazowy żarcik.
Wiesz co stary, gdybym nie przyjrzał sie twojemu filmowemu DOSIE to bym pomyślał że zabardzo sie na filmach nie znasz, ale widze ze jest inaczej i mnie to zastanawia co ci sie w ty filmie tak nie podobało no stary??????
Umiesz czytać? Chyba umiesz. Wszystko, co mi się nie podobało w tym filmie napisałem w pierwszym topicu, więc powtarzać się nie będe. Jeśli chodzi o to czy się znam na filmach, czy nie to i tak jest nie ważne dla ciebie. Każdy ma różne gusta i tym się kieruje. Masz przykład takiego Predatora. On uważa ten film za coś co jest lepsze od tych filmów, które ja wymieniłem - i to mi w zupełności wystarcza, dyskusja okazała się zbędna, ale jak coś dopiszecie, chętnie odpowiem.
Wiesz co koleś , widziałem niestety te Twoje "dzieła" które wymieniłeś i powiem ci że nie podobaly mi się , 0 akcji - ambicja na maxa, troche nudne... A wiesz co obejrzyj sobie Braterstwo Broni ( The Brotherhood Of War ) to wtedy pogadamy :)
P.S. Fantastyczna czwórka dostała ode mnie 10 ze względu na Albę ( to taka sympatia ) a film tak naprawdę jest kiepski i do kitu, skopali świetny scenariusz.
A tak po za tym wszystkie filmy które mam w ulubionych mają 10/10, wiec się nie czepiaj poszczególnych.
mrRRrrr widze że trwa ostra dyskusja na temat ŁZY SŁOŃCA. JEstem świerzo po oględnięciu. MYśle że film nie był najgorszy !! Zauważyście muzyke ? jak dla mnie jest bdb !! przypomina mi coś w stylu DUCH I MROK !! Film ma tandetne momenty, przyznaje, jednak spodobał mi sie // mówi o czymś oczywistym - sprzeciwieniu sie rozkazom !! Spójrzcie jak teraz rząd i reszta szufledkuej ludzi - tu natomiast widzimy wyraźny sprzeciw !! to mi sie dość podobało. Film ma tandetne momenty, przyznaje. Czasami chcieli zrobić coś smutnego jednak im nie wyszło =D sceny drastyczne oddają klimat filmu, przykro się patrzy na kobiete z odcietymi piersiami [...] Nie podoba mi sie końcówka za bardzo =\\ ale dam mu 7/10 i to tak MAX a co do filmu które napisałeś
Czas apokalipsy - 13/10 ... dla mnie GENIALNY !! ta muzyk !! wogóle cudo !! posiadam go na DVD z dodatkowymi scenami !! świetny, przyznaje że Łzy słońca przy nim wymięka stanowczo
Łowca Jeleni - to już jest klasyk, nic dodać, nic ująć
reszty niestety nie widziałem, jednak widze ze znasz się dość na filmach choć mógłbyś zauwarzyćteżdobre walory ŁZY SŁOŃCA // widać że nie jesteśuczuciowym człowiekiem =P =P bo film miałbyć raczej bardziej dramatem :P POZDRAWIAM !
NIE OGLĄDAŁEŚ NIE CZYTAJ!!!!! jeśli chodzi o wymienione przez Ciebie filmy to zgodze się że są to perełki choć plutonu już bym do nich nie zaliczył ale owszem jest to też bardzo dobry film. Tears Of The Sun jednak jest znakomity i jeśli chodzi o wojenne filmy to stoi tak samo mocno jak szeregowiec ryan czy czas apokalipsy i jest dla mnie znakomity! nie wiem czemu uważasz że jest to film typu rambo...gdzyby tak było to by prawie cały oddział nie zginą i by wszystkich wybili w bród! pozatym ten oddział składał się z jednych z lepszych żołnierzy! kolejna rzecz która przemawia pozytywnie za filmem to jest sęs jego ... który jest bardzo głęboki ! ale najważniejsze jest to że ten film (przynajmniej w większej części widzów) wzbudza w osobie oglądającej emocje i to oczywiście te pozytywne! a to jest już sztuka poruszyć wnętrze człowieka poprzez obraz i dźwięk! jasne że nie będę Ciebie wyzywał (tak jak to niektórzy robią...i to mnie strasznie irytuje) bo się nie zgadzasz ze mną, jednak staram się przeprowadzić dojrzałą dyskusje na temat tego filmu :D pozdrawiam serdecznie wszystkich (nawet tych którzy mają odmienne zdanie i nawet tych którzy nie mogą się pogodzić z tym że ktoś ma inne zdanie niż oni...)
jeszcze dodam tylko że muzyka jest poprostu powalająca! ale to chuba jasne bo Zimmer mnie do tego przyzwyczajił ;]
Szkoda gadać. Stawiając ten gniot na równi z "Czasem apokalipsy" tylko się skompromitowałeś i pokazałeś, że Hoolywoodzka papka jest tobie bardzo bliska.
wiesz nie dyskutuje się o gustach...i nie oceniaj mnie prosze po moim...mam do tego prawo! ja patrząc na twoje ulubione filmy nie mówie kim jesteś, jaki jesteś i co Cie boli...o to samo proszę Ciebie...pozdro 600
Ostatnio każdy mi marudzi, że się zrobiłem nie kulturalny, więc nie będe więcej dyskutował o twoim guście. Ale i tak "Czas apokalipsy" jest nieporównywalnie lepszy o tego filmu :)
Nie wiesz co piszesz. Walcząc ze swoim brakiem kultury nie będe tego komentował.
mrRRrrr widze że trwa ostra dyskusja na temat ŁZY SŁOŃCA. JEstem świerzo po oględnięciu. MYśle że film nie był najgorszy !! Zauważyście muzyke ? jak dla mnie jest bdb !! przypomina mi coś w stylu DUCH I MROK !! Film ma tandetne momenty, przyznaje, jednak spodobał mi sie // mówi o czymś oczywistym - sprzeciwieniu sie rozkazom !! Spójrzcie jak teraz rząd i reszta szufledkuej ludzi - tu natomiast widzimy wyraźny sprzeciw !! to mi sie dość podobało. Film ma tandetne momenty, przyznaje. Czasami chcieli zrobić coś smutnego jednak im nie wyszło =D sceny drastyczne oddają klimat filmu, przykro się patrzy na kobiete z odcietymi piersiami [...] Nie podoba mi sie końcówka za bardzo =\\ ale dam mu 7/10 i to tak MAX a co do filmu które napisałeś
Czas apokalipsy - 13/10 ... dla mnie GENIALNY !! ta muzyk !! wogóle cudo !! posiadam go na DVD z dodatkowymi scenami !! świetny, przyznaje że Łzy słońca przy nim wymięka stanowczo
Łowca Jeleni - to już jest klasyk, nic dodać, nic ująć
reszty niestety nie widziałem, jednak widze ze znasz się dość na filmach choć mógłbyś zauwarzyćteżdobre walory ŁZY SŁOŃCA // widać że nie jesteśuczuciowym człowiekiem =P =P bo film miałbyć raczej bardziej dramatem :P POZDRAWIAM !
tak wogle to przypomniał mi sie cytat z CZASU APOKALIPSY
"Uwielbiam zapach napalmu o poranku"
n1 =)) =)) =))
jeśli chodzi o scene ciepriącej kobiety, która została oszpecona, to dla mnie w tej scenie chodzi o to żeby pokazać ZŁO, czyste i okrutne zło! a w filmie moim zdaniem nie tyle chodzi o przeciwstawianie się rozkazom, lecz przeciwstawianie sie złu...o czym mówi ostatni cytat Edmunda Burke "The only thing necessary for thr triumph of evil is for good men to do nothing" czyli "jedyna rzecz potrzebna, aby zło zatriumfowało jest taka aby dobrzy ludzie nic nie robili", dla mnie jest to dość mocny przekaz. A przedewszystkim bardzo słuszny! który napewno światu nie zaszkodzi...i polecam obejrzenie "Szeregowca Ryana" jak nie widziałeś :P, a "Łowca Jeleni", zgadzam się, klasyk :) i zgadzam się z tym co powiedziałeś o opozie, że nie jest uczuciowcem :P, a co do dramatów to są to moje ulubione filmy ;] pozdrawiam
Szkoda mi na ciebie słów chłopaku. Chyba uzuciowość zasłania ci to, czym jest ten film jest - kiczem. Z tobą jest tak samo jak z wielbicielami najnowszego filmu o Papieżu, którzy mówią o krytykach tego filmu, że nie mają uczuć - beznadziejny argument. Idź rzuć na tacę, to ci na pewno pomoże dostać się do nieba. Uczucie mieszać z obiektywizmem - kopletna paranoja robi się wśród użytkowników FW.
to nie był argumęt i nie o to chodziło...ale coś mnie bardzo interesuje...jak postrzegasz filmy ? po czym uważasz że film jest dobry bądź nie ? co lubisz w filmach ? bo wydaje mi się że jak odpowiesz na te pytania to dużo więcej zrozumiem...z góry dzięki i pozdrawiam.
a jeśli chodzi o KAROL - CZŁOWIEK KTÓRY ZOSTAŁ PAPIEŻEM - kurwa nawet niechce tego gówna oglądać =\\ juz na sam widot tytółu dostaje wzdęć =\\ wiellce ich oświeciło i zrobili film o J.P II - ZENADA !!
a wracając do ŁZY SŁOŃCA to ten moment z ucieciem kobiecych piersi był wielkim ++ dla filmu, chyba zle mnei zrozumiałes :P w sumie też masz racje z tym że film okazuje okrucieństwo niby najdoskonalszego gatunku jakim są ludzie [...] przytocze tytół pewnej piosenki slipknowa
People = Shit
pozdrawiam !!
http://www.imdb.com/title/tt0314353/ [www.imdb.com/title/tt03 ...]
Zerknijcie na ocenę.
dla mnie i tak jest to wartościowy film...pozatym ocena na stronie którą podałeś jest nieco odmienna od Twojej czyż nie ? zresztą to Twoje zdanie i masz do niego absolutne prawo ale tak jak mówie dla mnie jest to wartościowy film....pozdrawiam