Filmem zaintersowalam sie z tego wzgledu, ze lubie sluchac muzyki filmowej, na youtubie
znalazlam soundrack z tego filmu, muzyka byla tak przejmujaca iz uznalam, ze musze ogladnac
ten film. No i nadarzyla sie okazja. Film wzbudzil we mnie wielkie emocje, szczegolnie gdy
pokazali wioske wybita przez rebeliantow, a ta mloda kobieta ktora miala na zywca obciete
piersi sprawila ze w mojej glowie naszla taka mysl, "Nigdy wiecej wojny". Wojna jest okrutna, i
film pokazuje jakie demony budza sie w ludziach, gdy maja w sercach nienawisc, chec mordu i
pogarde do poszanowania drugiej osoby. I gdy ci snajperzy zaczeli zabijac tych rebeliantow
cieszylam sie ze zostali tak wymordowani, a ten h... j co tak ta kobiete pocial, to ten murzyn
powinien mu na zywca f... a obciac a potem powoli go ciac. Niestety wiem ze takie rzeczy
naprawde dzialy sie w Nigerii tym bardziej sceny z filmu sprawily ze poczulam nienawisc do
wojny, do tego calego zla jakie tam bylo. Niestety, podobne rzeczy dzialy sie takze u nas na
Wolyniu, dlatego my ludzie ktorzy zyjemy w xxi wieku nie mozemy dopuscic aby znow ogarnela
nas 3 wojna swiatowa. Moze dla nie ktorych wydaje sie moja wypowiedz godna pozalowania,
ale pisze to pod wplywem emocji, ktore do tej pory towarzysza mi po tym filmie.
Prosze mi pokazac wojne, w ktorej ofiarami nie byli ludzie? Ja nie znam takiej wojny, wojna zawsze wiaze sie z tym, ze cierpia i gina niewinni ludzie, chodzi mi glownie o ten aspekt, ze na miejscu tych ludzi moglismy byc my, ba przeciez nasi dziadkowie i pradziadkowie mieli podobne doswiadczenia, wywozki, mordy, gwalty, niszczenie domow, ja nie chce aby spotkalo nas to samo, dlatego jestem przeciwna wojnie, i nie zgadzam sie na wojne.
Ej, ej, teraz to piszesz tak, gdybyśmy mieli coś do powiedzenia w tej kwestii.
Po prostu jest wiele innych, lepszych filmów, które opowiadają o wojnie. Tutaj mieliśmy do czynienia z zamachem stanu, a niedorzeczności związanych ze sprawami czysto wojskowymi jest więcej, niż w Pearl Harbor.
Ale do czego doprowadzil zamach stanu? do tego ze niewinni ludzie byli zarzynani jak swinie, potraktowani jak bydleta ktorym odmawia sie spokojnego zycia, a jak najlepiej zniszczyc narod, plemie? wprowadzic przemoc ba nie nazwalabym to przemoca tylko okrucienstwem, rzezia. co ci niewinni ludzie zrobili im no co? Nic, kazdy zamach stanu prowadzi do predzej czy pozniej do wojny. latwo tobie krytykowac bo siedzisz za komputerem masz cieple mieszkanie, jedzenie i jak narazie nikt nie wchodzi butami do twojego zycia. I prosze nie pisac do mnie na "Ty". bo sobie nie zycze. A jesli chodzi o to czy mamy cos dopowiedzenia otoz tak, od czego jest NATO? Od czego sa rozne organizacje walczace o prawa ludzi, wystarczy ze sie bedzie popierac takie organizacje, wysylac listy z prosbami o pomoc dla takich ludzi. ale trzeba chciec. Ale najprosciej siedziec i krytykowac. Dziekuje
Lol?
Jesteśmy w internecie, mam pisać na "Pani"? Nawet nie wiem ile masz lat. Nie wiem też gdzie cokolwiek/kogokolwiek skrytykowałem (oprócz tych niedorzeczności, no, ale to umówmy się, nie podlega dyskusji).
No, ale whatever, od początku nie rozumiesz o co mi chodzi i piszesz dziwne rzeczy, więc raczej nie ma sensu ciągnąć dalej.
niepowiedziałbym, że godan pożałowania
raczej godna pochwalenia
z jednej strony to straszne, że powstają takie filmy, że takie filmy mają podstawy, ale z drugiej strony widzimy, że niektóre rzeczy NIGDY nie powinny mieć miejsca.
W różnych grach wojennych wymyślane są coraz to nowsze konflikt. Ostatnio widziałem wizualizację jak podczas takiej wojny zostaje zniszczona wieża eiffla - i zdałęm sobie sprawy, że takie rzeczy nigdy nie powinny mieć miejsca
tak więc pozdrawiam
Dziekuje za popracie, po prostu mam wrazenie ze ludzie zobojetnieli na krzywdy ludzkie, ostatnie doniesienia jakoby rosjanie chcieli zaatakowac Polske daly mi domyslenia. I ogladajac ten film, jeszcze bardzie sobie uswiadomilam ze gdyby Europa znow sie na nas wypiela pewnie byloby podobnie jak w Nigerii. Podobno historia lubi sie powtarzac a ja tego bym nie chciala, a wiadomo jacy Rosjanie potrafia byc okrutni.
pamiętaj, że w każdym państwie mieszkają ludzie, zwykli normalni
chcący żyć w spokoju
problem jest, tam na górze co się nazywa władza, władza coraz bardziej stara się zniewolić ludzi
media to jedno wielkie kłamstwo
ale widząc jak przeżywasz to nie będę Cie przekierowywał do żadnych źródeł :)
Żeby świat był lepszy trzeba zacząć od siebie i zawsze być uśmiechniętym, żeby wtedy zarazić tym uśmiechem drugiego człowieka :)
http://www.youtube.com/watch?v=BKk1qvHNzk8
Kilka razy przechodziłem tę misję dla tego momentu. Majstersztyk.