Łzy słońca

Tears of the Sun
2003
7,3 65 tys. ocen
7,3 10 1 64890
5,0 7 krytyków
Łzy słońca
powrót do forum filmu Łzy słońca

Film się skończył, więc teraz zapewne na forum pojawi się fala nowych wpisów przekonanych o swej nieomylności specjalistów od działań wojennych USA, którzy poza dogłębną znajomością wszelakich procedur wojennych są przy okazji światowej sławy krytykami filmowymi.

Wam wszystkim mówię- śmieszni jesteście.

Film jest dobry, zaś Hans Z. po raz kolejny odwalił kawał dobrej roboty., przy okazji zaliczając jedną z najlepszych ścieżek dźwiękowych do filmu wojennego, obok (a jakże!) wcześniejszej "Cienkiej czerwonej linii".

ed j. rush

Nie jestem specjalistką od działań wojennych USA wiec mogę ocenić jedynie jakość tego filmu i muszę przyznać, że z wielu wojennych filmów, które podawane są przez telewizję, ten był jednym z najlepiej oglądających się. Ścieżka dźwiękowa jest całkiem dobra, a co najważniejsze wyrazista. Dzisiaj powtórzyłam seans i nie żałuję. ;)

ed j. rush

Niepotrzebna uszczypliwość, wszyscy ludzie piszący o tych błędach mają rację.

Co nie zmienia faktu oczywiście, że film ogląda się bardzo dobrze.

użytkownik usunięty
ed j. rush

Krytyke już się pojawiła hłe hłe Swoją drogą film ma już 10 lat, a co seans budzą się nowi "krytykanci". Ja film oglądałam pewnie już z nasty raz, niezmiennie podoba mi się jak za 1szym razem. A dywagacje na temat realności, szlachetności, itp.? Jak już ktoś wspomniał, nie oceniamy tutaj USA i poprawności misji tylko człowieka, jako jednostkę, co podsumowuje cytat na końcu filmu, że wystarczy, aby dobry człowiek nie robił nic, by zło zatriumfowało.