PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540915}

Ścigana

Haywire
2011
4,8 14 tys. ocen
4,8 10 1 13733
4,9 19 krytyków
Ścigana
powrót do forum filmu Ścigana

To jeden z najgorszych filmów ostatniego czasu i prawdopodobnie najgorszy z tzw. "filmów akcji". Całość wygląda fatalnie - kiepska reżyseria i scenariusz (gdybym nie znał twórców to pomyślałbym, że był to ich pierwszy film), słabe zdjęcia, aktorstwo głównej bohaterki to porażka, muzyka dramatycznie męcząca i irytująca ( nie pasuje do żadnej sceny), żałosne dialogi, same sceny zaś "pourywane" i chaotycznie "posklejane". Reżyser co prawda nigdy nie był moim ulubieńcem, ale wcześniejsze produkcje były zasadniczo udane - to co robi w ostatnich latach, no i to "dzieło" dosadnie świadczą, że jest on już całkowicie wypalony. Obrazu tego nie ratują nawet znani aktorzy, występujący w drugoplanowych rolach (podejrzewam , że jedynym powodem dla którego się pojawili to nazwisko reżysera). Poza tym mimo, że "gwiazdą" jest zawodniczka MMA to sceny walk również są słabe i w sumie wyglądają sztucznie - może w czasie walk z kobietami techniki Pani Carano są skuteczne, ale jeśli widzi się 60 - kilko kg kobietę, która pokonuje wyszkolonych agentów (pomijam, że większość z nich nie miała pojęcia o walce), robiąc zamach przez 2 sek. to nawet co drugi wysportowany 50 - latek bez problemu poradziłby sobie z takim przeciwnikiem...
Tragedia - 2/10

ocenił(a) film na 3
PWMarshal

Spodziewałem się czegoś bardziej w stylu "Długi pocałunek na dobranoc"

ocenił(a) film na 2
ciosina

Z pewnością w takim stylu i formie ten film byłby dużo lepszy...

PWMarshal

zgadza się, katastrofa i upadek twórcy rewelacyjnego Schizopolis...

PWMarshal

Hah, spojrzenia są subiektywne, generalnie nuży mnie większość filmów akcji, ten wciągnął bardzo, dawno nie widziałem tak genialnych zdjęć, mimo albo właśnie dlatego że odległe od tego co zazwyczaj, muzyka zachwycająca, raz chyba miałęm poczucie pod koniec że muzyka przytłumiła scenę, zamiast ją uzupełniać. Jak dla mnie najlepszy film Soderbergha, może właśnie dlatego że tak inny, wydaje mi się, że to była genialna zabawa konwencją.

PWMarshal

Świetna reżyseria i zdjęcia, ale beznadziejny scenariusz, a główna rola żeńska to śmiech na sali. A no i genialna muzyka, David Holmes trzyma formę od serii z oceanem w tytule.