4,9 4,7 tys. ocen
4,9 10 1 4652
4,5 2 krytyków
Śmiertelna odwilż
powrót do forum filmu Śmiertelna odwilż

Gorąco Polecam !!! 8/10

użytkownik usunięty

Film zrobił na mnie ogromne wrażenie. Długo po nim dokładnie się oglądałem (o co chodzi wie każdy po seansie tego filmu:)
Kategoria tego filmu to horror - ja dodałbym katastroficzny horror. Bardzo dobra gra aktorska, zaskakujące zwroty akcji, duży realizm przedstawianych scen - wiele scen wręcz drastycznych. Film do końca trzyma w napięciu.
Dodatkowo film porusza zagadnienie ocieplania się klimatu na Ziemi i pokazuje również stopień naszej ignorancji - szczególnie w końcowych komentarzach prasy, po upublicznieniu wszystkich wydarzeń, które miały miejsce na stacji badawczej. Jesteśmy tak przyzwyczajeni do naszego stylu życia i otaczającej nas rzeczywistości, że jakiekolwiek informacje skrajnie różne od naszych wyobrażeń, będą przez nas dyskredytowane, bagatelizowane czy wręcz negowane.
Gorąco polecam. Film warto obejrzenia.

ocenił(a) film na 6

Z tą 8 bym się spierał, ale nie jest to zły film, u mnie tak 6+. Przynajmniej nie był to zmarnowany seans. W polskim tłumaczeniu to chyba będzie tytuł ODWILŻ, jak sądzę.

No ja mu dałam 6, ale faktycznie też miałam wrażenie, ze te robaki po mnie łaziły - okropność!
Choć pomysł trochę odświeżany to scena z odcinaniem ręki świetna.
Szkoda tylko, że ten chłopak na końcu zginął...
Jakby tak miało się stać przy ociepleniu klimatu to nie wiem czy nie byłoby lepiej się zabić niż to przeżywać...