Śpiąca piękność

Sleeping Beauty
2011
5,3 14 tys. ocen
5,3 10 1 13662
5,0 10 krytyków
Śpiąca piękność
powrót do forum filmu Śpiąca piękność

film nigdy przez dystrybutora przetłumaczony na polski, tylko pozostawiono oryginalną nazwę,
nawet lektor na BR czyta tytuł oryginalnie. Po cholerę tłumaczycie sami? Aż takie kompleksy
macie, że się sami za to bierzecie, do tego fatalnie?

użytkownik usunięty
Unibet_78

Przecież film nie wyszedł u nas w ogóle na dvd ani na blu-ray, więc jak lektor może czytać nazwę ?

ocenił(a) film na 1

Oczywiście że wyszedł. To, że nie ma go na filmweb nie znaczy że go nie kupisz w Empik w oficjalnej dystrybucji!

użytkownik usunięty
Unibet_78

Na oficjalnej stronie empiku nie ma tego filmu w ofercie. Nie znalazłem również w żadnym innym sklepie jakiejkolwiek informacji, żeby można było to kupić, więc nadal wątpię, że istnieje polskie wydanie. Nie znalazłem też nic na allegro. Jaka firma jest zatem dystrybutorem? Proszę o jakieś bliższe informacje, gdzie to można nabyć przez internet ?

ocenił(a) film na 1

ja mam z lektorem profesjonalnym i z pudełkiem :)

użytkownik usunięty
Unibet_78

Zrobić kopię z lektorem z oryginalnej płyty DVD to nie problem, ale w oficjalnej sprzedaży w Polsce nigdzie, ale to absolutnie nigdzie nie spotkałem się z tym filmem, dlatego chciałbym się dowiedzieć, skąd to mogę wziąć.

ocenił(a) film na 1

Oryginalny lektor jest wtedy, kiedy planuje się film do dystrybucji no nie? Nikt nie zapłaci za lektora, jeżeli nie ma potem z tego zysku.

użytkownik usunięty
Unibet_78

No dobrze, wszystko się zgadza. Tylko dlaczego nie ma żadnego śladu w całym internecie o polskim wydaniu tego filmu? Dystrybutor wydając jakiś film, robi to żeby osiągnąć zysk, a zatem zależy mu na dotarciu do jak największej liczby odbiorców. A skąd odbiorca ma wiedzieć o istnieniu danego tytułu, skoro nie ma o nim żadnych informacji? Skoro masz ten film, napisz kto jest jego dystrybutorem, (może nawet podeślij jakiś skan/zdjęcie okładki) a posiadając taką informację to już sobie dalej poradzę w poszukiwaniach.

użytkownik usunięty

Również posiadam film normalnie na płycie, w pudełku z oryginalną okładką, zakupiony w empiku :)