Nie wiem, czy dobrze interpretuję zakończenie filmu, ale ja widzę to tak:
Lucy przez całe życie była bardzo bierną osobą, a na koniec filmu się przebudza jak tytułowa śpiąca królewna. Przez cały film jest jej wszystko jedno, co się dzieje z nią z jej ciałem itp. myślę też że jest bardzo nieszczęśliwa, bo jaka dziewczyna zostaje prostytutką? Sam film ma również bardzo senną atmosferę, Lucy śni a my śnimy razem z nią. Widzimy przełom kiedy kupuje kamerę, aby zobaczyć co tak naprawdę klienci robią z jej ciałem. No cóż i w tym momencie dziewczyna ma po prostu pecha, myślę, że gdyby natrafiła na jednego z dwóch poprzednich klientów i zobaczyła co z nią robili, to po prostu zareagowałaby kolejnym wzruszeniem ramion, ale on budzi się i widzi w łóżku trupa. Wniosek? Lucy myślała, że ludzie przy niej umierają i stąd ta żywiołowa reakcja, bądź co bądź dużo przeszła: samotność, matka alkoholiczka, śmierć przyjaciela której poniekąd jest świadkiem.
Czyli podsumowując: Lucy przez prawie cały film śni, na koniec filmu się przebudza a jest to bardzo bolesne przebudzenie.
W tym temacie: http://www.filmweb.pl/film/Sleeping+Beauty-2011-559539/discussion/Czy+kto%C5%9B+ mi+mo%C5%BCe+powiedzie%C4%87....,1756110 parę osób (i w tym ja) przedstawiało swoje interpretacje. Jeśli będzie się wam chciało czytać, to może znajdziecie tam interesujące dla was możliwe ścieżki interpretacji.
Ja myślę,że po prostu to było dla niej tak traumatyczne przeżycie,że poprosiła o taką dawkę żeby się nie obudzić. Kamera nagrała to co było póżniej a nie w trakcie
Wydaje mi sie, ze Clara nie dalaby jej silniejszej dawki, a nagranie ma tylko pokazac, ze przez caly ten czas nic sie nie dzialo. Dziadek po prostu polozyl sie i umarl, a nie zabawial sie z nia jak podczas poprzedniej wizyty.
Otóż to. Ona była przerażona, że tym razem nikt nie majtał jej jajkami po czole. Nie potrafiła tego udźwignąć.
hahaha jaki lol :D słaby koleś z ciebie a pedał to już dopiero :)
zaleciało gimbusem na kilometr :)
ehh że tacy idioci jak ty muszą tak kozaczyć na necie :) a za dnia na pewno z ciebie wielka łajza i tylko tutaj starasz się dowartościować co ? :))))
go f.u.c.k yourself :)
debil z ciebie pełną gębą a żeby nie trollować to pisz następnym razem z głową młokosie bo co do innych osób na forum mam poszanowanie i nie będę zaśmiecał wątku tak jak ty to robisz na filmwebie
nara idioto :)
(zapewne zaciszkasz swoje małe piąstki i odgrażasz się pod nosem ;] ja na to leję :] buahahaha:) )