Śpiąca piękność

Sleeping Beauty
2011
5,3 14 tys. ocen
5,3 10 1 13662
5,0 10 krytyków
Śpiąca piękność
powrót do forum filmu Śpiąca piękność

nuuudny!

ocenił(a) film na 3

Co za przeraźliwie nudny i bezsensowny film. Fabuła po prostu głupia i nie niesie ze sobą
żadnego przesłania. W sumie to nie wiem po co go zrobiono, chyba tylko żeby pokazać na
ekranie ładne ciało Emily Browning...

magda23_fw

Całkowicie się zgadzam. Nie zauważyłam żadnego przesłania ani też niczego co mogłoby zaciekawić.

użytkownik usunięty
magda23_fw

oglądając dramat nie liczyłabym na jakąś powalającą akcję.

ocenił(a) film na 3

A kto tu mówi o akcji? Oglądałam inne dramaty (też bez powalającej akcji) a jednak były w stanie zainteresować swoją fabułą i nie sprawiały, że przez cały film zastanawiałam się do czego to wszystko prowadzi (bez, z resztą, uzyskiwania odpowiedzi na końcu).

ocenił(a) film na 5
magda23_fw

Film jest nudny dla tych co go nie rozumieją. Ja nie umiem wyciągać głębi z czegokolwiek. Czy z poezji, obrazów, filmów. Biorę wszystko tak jak widzę, więc dla mnie film faktycznie był nudny. Ale czytałam kilka wypowiedzi na temat tego filmu i aż się zdziwiłam ile ludzie z niego wyczytali i zrozumieli. Zazdroszczę im.

gumisia18

Jak dla mnie kolejny ''artystyczny'' film bez przekazu ,który ma nas zachwycić tym że nie da się go w pełni zrozumieć. Tak jest kiedy reżyser ,scenarzysta nie mają do końca pomysłu na produkcję ,a chcą zrobić z tego coś niezależnego i uznawanego. Wbrew planom twórców wcale nie czuję się teraz głupia ,że nie zrozumiałam tak niesamowitego dzieła.

A Ci ludzie o których piszesz mają po prostu wyobraźnie -coś czego zabrakło chyba twórcom