Śpiąca piękność

Sleeping Beauty
2011
5,3 14 tys. ocen
5,3 10 1 13662
5,0 10 krytyków
Śpiąca piękność
powrót do forum filmu Śpiąca piękność

opis

ocenił(a) film na 7

Lucy jest studentką, która zatrudnia się jako ekskluzywna prostytutka. W Komnacie Śpiącej Królewny spełnia erotyczne fantazje, które wymagają od niej całkowitej uległości. Praca zaczyna jednak wpływać na jej codzienne życie, a z czasem w Lucy budzi się potrzeba, by dowiedzieć się, co też dzieje się z nią podczas snu.

ocenił(a) film na 4
jacpod

to Twój opis czy skądś zaczerpnięty? bo - po obejrzeniu filmu - nie do końca się z nim zgodzę. bohaterka nie zatrudnia się jako prostytutka, jej "zajęcie" nie ma co prawda konkretnego określenia jeśli chodzi o nazwę, ale raczej "prostytutką" bym go nie określiła. poza tym "całkowita uległość" to nie to samo co "kompletna nieświadomość" - czyli to, co rzeczywiście miało miejsce.
czy praca wpływa na jej codzienne życie? szczerze mówiąc polemizowałabym, ale może to akurat jest już kwestią interpretacji czy indywidualnego odbioru :)

ocenił(a) film na 7
nomiko

Opis wziąłem z torrentów,bo nie było żadnego.Filmu jeszcze nie widziałem,powiedz mi,wg Ciebie warto?

ocenił(a) film na 4
jacpod

no cóż, nie jest to ani arcydzieło, ani nawet film bardzo dobry. czy warto obejrzeć? można spróbować :) jest dziwny, jak dla mnie niezrozumiały w wielu kwestiach, nudnawy, niemniej sama historia, pomysł dość ciekawy. tak więc - można zaryzykować, a nuż Tobie przypadnie do gustu, wszak każdy z nas lubi i zauważa coś innego :)