Ten film to totalna poraszka wiekszego gniota dawno nieogladalem tragedia,komedia,dramat o zyciu w supermarkecie zombiaki tutaj praktycznie niemaja zadnego znaczenia sa drugoplanowe poprostu sobie chasaja na parkingu czasem cos pomrucza bezbronne biedactwa,to bardziej film o problemach rodzinnych niz o zombi niebede komentowal tutaj efektow specialnych bo to film z 1978 wiec niema co sie czepiac wiekszosc na forum twierdzi ze trzyma poziom Night of Living Dead a ja wam mowie ze on nawet sie nie umywa do wyzej wymienionego filmu smiem twierdzic ze remake z 2004 jest o niebo lepszy ot tego gniotu,przez wielkie G chyba was pogielo albo jestescie jakimis wmaniaczonymi maniakami filmow o zombich skoro jest tak wysoko oceniony,daje 2/10 za ostatnie 5min filmu i za przezabawn muzyczke koncowa.
Wez człowieku widac , ze nie zrozumiales filmu , co myslales ze przez 2 godziny non stop bedzie nawalanka z zombi ? Daj spokoj , rezyserowi chodzilo tez o to , by pokazac problemy Ameryki lat 70' tych ( umiejscowienie akcji w centrum handlowym , kilka zdan ... ) .
Ciekawe czy jakbys widzial ten film jako osmiolatek to czy teraz tak bys mowil o tym filmie .
jak ja był oglądał ten wieku 8 lat to bym za chiny nie oglądał tego filmu :) A co do filmu to raczej kurde nie powiem co napisać było kilka dobrych scen i kilka złych czytaj(komediowych)a co do Zombi to wyglądali hmmmm bez komentarza na pewno gorzej niż nocy żywych trupów
teraz troche o grze aktorów jest tragiczna niekiedy śmieszna.Klimat miał wysoki ocena 6/10
Nie zgadzam się ! To jest klasyk i jak na 1977 rok i budżet jaki mieli jest on REWELACJĄ !!!
Film to klasyk. Żadne, nawet najbardziej uporczywe ujadanie i marudzenie, nie jest w stanie umniejszyć jego wielkości. Temat uważam za zamknięty ;)
Ten film to absolutna klasyka horroru, a ty neverwinterSF, na przyszłość naucz się pisać po polsku, to po pierwsze. Po drugie, to, że według Ciebie ten film to kupa, jeszcze nie znaczy, że możesz najeżdżać na tych, którym się podoba. Baby Ci trza, żeby Cię raz na jakiś czas palnęła w łeb.
Obejrzyj jeszcze raz ten film i podejdź do niego mniej emocjonalnie. Nie każdemu musi się podobać, ale naprawdę to dobry kawałek kina i spędzenie tych dwóch godzin z groszem na jego obejrzenie nie będzie czasem straconym.
Według mojej opinii - a nie mogę się zaliczyć do wielkich fanów horroru - to zdecydowane arcydzieło. Niestety większość ludzi nie umie oglądać filmów i to jest podstawowy problem. Jak idą na komedię, to chcą się tylko bezrefleksyjnie zanosić śmiechem. Jak idą na dramat, to chcą cierpienia. Jak na horror, to chcą rzeki krwi. Nic po środku i nic z analizy czysto filmowej. Tak ponoć było kilka lat temu na Era Nowe Horyzonty, gdzie podczas projekcji filmu Dario Argento ludzie się podśmiewali. Dla mnie to tylko świadczy o ubóstwie umysłowym widzów, raczej powinni wolny czas spędzić w jakiejś remizie, bo dobre kino jest nie dla nich.
Ja na szczęście miałam wyobraźnie na swoim miejscu . Mi się tam film podobał, absurdy mnie bawiły , ale potem jak kiedyś ciśnienie mnie brało w niektórych momentach ( choć ich było mało ).
Co prawda (według mnie!) nie jest to arcydzieło , ale dla fanów horrorów jest to lektura obowiązkowa! Tylko irytuje mnie dzisiejszy świat jak patrzą na filmy. Jak wspomniał jeden użytkownik (wojteczek) jak chcą horror, to rzeki krwi, jak komedia, to ma być coś śmiesznego , dramat, no ... cierpienia i płacze .
Ale no każdy ma swój gust, ale no bez przesady... Jak nie mają wyobraźni to po co oglądają horrory?
Jak pisałam. Film mi się podobał na 75%
A i jak chcecie poznać PRAWDZIWE GNIOTY polecam ,,Apartament 1303 3D", ,,Troll 2" lub ,,Creep Van" (2012) . Miłego oglądania :)