Żar

The Glow
2002
5,9 3,5 tys. ocen
5,9 10 1 3527
4,7 3 krytyków
Żar
powrót do forum filmu Żar

Średni...

ocenił(a) film na 5

Jak dla mnie film nawet bardzo dobry, trzyma w napięciu, ale aż zanadto! Stałem w gacie można powiedzieć! xD Nigdy więcej go jż nie obejrzę xD

zieleble

Rozumiem, że robiłeś w gacie coś innego, niż sTałeś... Ale na poważnie : film rzeczywiście trzymał w napięciu, był napakowany zabiegami, które widywaliśmy już w wielu innych filmach, ale realizował je bez problemu, dodając nawet własne niuanse. Dziwię się, że film jest niezbyt dobrze znany widzom (650 głosów to nie jest jakaś duża liczba), ponieważ zasługuje na większy rozgłos i sławę. Wiadomo, że filmów typu "ktoś wprowadza się do domu i tam jest coś nie tego..." jest multum, ale ten w moim osobistym rozrachunku zalicza się do czołówki. Znakomite role staruszków, ich twarze gdy nikt nie patrzy potrafią przyprawić o dreszcze, akcja z każdą minutą zawiązuje się coraz bardziej i widz wchodzi w ten wir wydarzeń, znakomicie opowiedziany i wyreżyserowany. Tak więc : świetna fabuła, całkiem dobre aktorstwo (starsza obsada znacznie lepsza), film trzyma w napięciu jak na prawdziwego thrillera przystało. Wystawiłem ocenę 8, chodź śmiało mógłbym dać 8,5. Jeżeli będzie jeszcze emitowany w telewizji (a co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości) - serdecznie polecam.

ocenił(a) film na 5
Adik161994

He he tak tak.. jakoś dak akurat Te stoi obok eR i mi się mylło ;P
Jak ja bym się miał do czegoś przyczepić to byłoby to, że nie wyobrażam sobie jak tych wszystkich ludzi w tych workach zamordowali (mam na myśli głowinie tego kolesia z pistoletem jak szedł z Mattem - przypuszczam że nie dali by im rady), ale to tylko takie szczegóły które każdy film ma, bo to w końcu tylko film, na niektóre sprawy można przymknąć oko ;)