Czy nie jesteście może zorientowani kiedy odbywa się premiera w Polsce? Tak bardzo
chciałabym zobaczyć film o Marii Antoninie, ponieważ ten, który dotychczas się ukazał, jest
totalnym nieporozumieniem. ;(
Jeśli chodzi Ci o film Sofii Coppoli to był nawet niezły. Kostiumy były dobrze dopasowane i scenariusz nawet ciekawy ;)
Tu na stronie jest grudzień 2012...... Masakra, dystrybutor chyba ocipiał.
http://kino.dlastudenta.pl/film/Zegnaj_Krolowo,13124.html
Jeszcze miesiąc czy dwa iesiace temu była informacja na filmwebie, że premiera będzie, z tego co pamiętam, w lutym, a terraz zero informacji.
a ten jest jeszcze większym nieporozumieniem...Obejrzałam i szczerze nie polecam miłośnicy wielkiej królowej będą rozczarowani...
Muszę się zgodzić z christne1313 - czekałem z wielką niecierpliwością, pisałem nawet do dystrybutora, który mnie zapewnił o premierze w 2013 roku (nie wiadomo jeszcze, czy kinowej, czy DVD), ale ten film w ogóle mi nie przypadł do gustu, pomimo, że interesuję się tym okresem. Wiem, że to ekranizacja powieści i historia Sidonie, ale jest ona bezbarwna i nieciekawa. Chociaż rozgrywa się ona na tle niezwykle interesujących wtedy wydarzeń, nie wciąga w nie widza, który po pewnym momencie zaczyna się najzwyczajniej nudzić.