6,1 17 tys. ocen
6,1 10 1 17227
Życie, którego nie było
powrót do forum filmu Życie, którego nie było
ocenił(a) film na 8
olgamikolajczak

W filmach ,, Oszukana " i ,, Plan lotu " pojawia się podobny wątek, czyli utrata dziecka + dziwne, nie wyjaśnione okoliczności. Polecam też ,, Przeczucie ", dotyczy co prawda męża, a nie dziecka, ale podobny klimat. Nic innego w tej chwili nie przychodzi mi do głowy.

ocenił(a) film na 9
misery76

ok dzięki oszukaną widziałam i plan lotu też, a przeczucie na pewno zobaczę

ocenił(a) film na 10
olgamikolajczak

Oo tak, "Plan Lotu" jest niemalże identyczny - lasce wszyscy wmawiają że wcale nie zabrała na pokłąd samolotu swojego dziecka, widz myśli później, że jednak główna bohaterka jest świrnięta i miała jakieś urojenia, ale po pewnym czasie prawda wychodzi na jaw... Jeszcze jest film "Tożsamość" ale ten z 2011 roku:

http://www.filmweb.pl/film/To%C5%BCsamo%C5%9B%C4%87-2011-536768

Bardzo podobny wątek, ale film mniej mi się podobał od "Forgotten".

ocenił(a) film na 9
trancefan1986

ok dzięki zobaczę "Tożsamość"

ocenił(a) film na 10
olgamikolajczak

Jeszcze polecę Ci to:

http://www.filmweb.pl/film/Zaginiona+bez+%C5%9Bladu-1993-12023

ocenił(a) film na 3
olgamikolajczak

Pytasz, żeby je omijać?

ocenił(a) film na 9
Kung_Fu_Master

Nie, wręcz przeciwnie!!! Nie podobał się?

ocenił(a) film na 3
olgamikolajczak

Nie ukrywam, że mnie rozczarował. Wolałbym, żeby [uwaga SPOILER] pominięto wątek UFO i aby za wszystko odpowiedzialny był rząd. Z wyżej polecanych, a faktycznie trochę podobnych przynajmniej na początku, za dużo lepszy uważam film "Tożsamość".

ocenił(a) film na 8
Kung_Fu_Master

no ale właśnie ze względu na UFO (czy jakąs inną formę inteligencji) ten film trafił do gatunku sci fi.

ocenił(a) film na 5
olgamikolajczak

na pewno ci się spodoba siedem dni to jest film koreański ale bardzo dobry

olgamikolajczak

"Przeczucie"

olgamikolajczak

Mnie też się podobał i szukam podobnych. Ja poelcam także Przeczucie, Inni, Dotyk przeznaczenia Klucz do koszmaru, Dom nad jeziorem.
Jakie znacie jeszcze interesujące thriller- dramat- troche sci-fi ???

ocenił(a) film na 10
bala555

O zaginięciu polecam Plan Lotu. Też zaginięcie dziecka i też wmawiają kobiecie, że zwariowała i że wcale nie było z nią dziecka :)