PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7330}

Życie

Life
1999
7,0 13 tys. ocen
7,0 10 1 13187
5,7 3 krytyków
Życie
powrót do forum filmu Życie

bardzo mi się podobał. Trochę smutny, ale cóż... takie życie. Tak na marginesie: nie wierze, że oni przezyli tam tyle lat. Ja bym nie dał rady, próbował ucieczki do skutku...
pzdr.

ocenił(a) film na 8
WojtaSz

Widzisz co sie stało jak tamten zwiał , kulka w plery i do piachu... Były smutne momenty , ale przeważnie było się z czego pośmiać a duet Murphy - Lawrence grał świetnie.. Bardzo fajny film.

DAMIANO_7

Film fajny, trochę skłania do przemyśleń i pozwala się pośmiać.
Najśmieszniejszy moment filmu jak dla mnie (a właściwie już nie filmu) to ta ostatnia scenka z planu jak Murphy mówi "Ej to nie jest zegarek mojego taty" :D

ocenił(a) film na 10
angel1122

Mnie ubawiła również scena, kiedy byli po ucieczce na meczu i z opóźnieniem zareagowali na falę meksykańską.
Świetny film.

ocenił(a) film na 9
WojtaSz

Właśnie Eddy Murphy mówił że jego ojciec powiesił się w więzieniu, bo przestał wierzyc że ucieknie. Można powiedziec że film miał przesłanie żeby nigdy nie tracic nadzieji. Dla mnie film był świetny. Murphy i Lawrenc stworzyli świetny duet i naprawde rozśmieszali (zwłaszcza jak marudzili na starośc), ale z drugiej strony był też świetnym dramatem (to jak wszyscy umierali, jak zmieniał się świat, a życie przemijało). W dodatku staruszków genialnie ucharakteryzowali. 9/10

speiderman

Miałem nie oglądać, bo nie lubię za bardzo Eda, ale zaryzykowałem i było warto:)
Całkiem przyjemny filmik. Chyba jedna z lepszych komedii Murphyego w ostatnich latach. Jeśli nie najlepsza. 6+/10 z czystym sumieniem.