PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=766688}

Życzenie śmierci

Death Wish
2018
6,4 22 tys. ocen
6,4 10 1 22120
4,2 15 krytyków
Życzenie śmierci
powrót do forum filmu Życzenie śmierci

Szczegolnie te z przesłaniem,że: "To juz było..." ..Tak kurna,było i o to chodzi! Jak ktoś sie orientuje to wie,że Eli Roth jest ścisle powiazany z Q.Tarantino i idąc dalej ten ktoś rónież wie,że ten film byl hołdem idealnie odwzorowanym dla sensacyjniaków ze "zlotych lat". Angaż Bruce'a,który był ikoną tego kina w latach 90' tez nie przypadkowy. Tak samo Tarantino zrobil ze swoim "Grindhouse" - gdzie oddał hołd niskobudzetowym filmom klasy "b"..

I musze przyznać szczerze,że Rothowi idealnie udało sie przenieść klimat filmow sensacyjnych z lat 70'-90' na wspólczesne czasy. Kinematografie bedzie niedługo bardzo cieżko czymś zaskoczyć,i takie powordy mogą być paradoksalnie powiem świeżego powietrza... Brawa dla Rotha.

Jeszcze co do oklepanego(bo człowiek to po części papuga - powtarza po innych) biadolenia jak to sie Willis stacza..Willis zawsze był ograniczony,jego domeną byly własnie takie kreacje..Jeśli mielibyśmy sie czepiac tej roli,to co mamy powiedzieć o tak cenionym Washingtonie grajacym w "Bez litosci"? Przeciez to czy "John Wick" to prz nowym "Życzeniu śmierci" kino s-f .. Film Rotha duż lepszy i realniejszy,bohater również wyglada znacznie "normalniej" a nie jak jakis hero..

Wystawiam bardzooo mocną "7" i POLECAM film gorąco - szczególnie fanom sensacyjniaków z lat 90'.

ocenił(a) film na 10
mateos8

Śledzę opinie na temat tego filmu. Wreszcie ktoś napisał coś innego i zarazem prawdziwego.

rockystallion

czyli mój komentarz tj. "film chujowy, nie oglądać" nie jest prawdziwy tak?
prawdziwe są tylko te opinie które są zgodne z twoją?

napisze krótko: jesteś idiotą

ocenił(a) film na 10
BartasBartas

Nie napisałem że twój komentarz nie jest prawdziwy.

rockystallion

ja jestem tylko głosem ludu a jak pisał filozof Alkuin w Liscie do Karola Wielkiego: głos ludu głosem Boga.

Amen

ocenił(a) film na 7
BartasBartas

O qwa, internetowy filozof się trafił, to już po rozmowie.

radzix84

Mało potrzeba żeby ci zaimponować. Zgaduje, że w momencie w którym zaczne używać zdań wielokrotnie złożonych zostanę twoim mentorem.

Pokolenie idiotów. Ale czego się spodziewać po gościu dla którego deadpool i strażnicy galaktyki to arcydzieła kinematografii, którym należy się najwyższa możliwa nota.

Brawo klaunie!! teraz tylko zrób 5 dzieci z grażyną, szarp 500+, codziennie żubra chlapniesz brajan ci pilota przyniesie i tak ci życie zleci

ocenił(a) film na 6
BartasBartas

Hej internetowy specjalisto od zdań złożonych, podrzucam ci trochę przecinków. Nie dziękuj, są za darmo. [,,,,,,].

BartasBartas

BartasBartas Przecież z Ciebie wychodzi zwykły internetowy żul. Wypisuj swoje teksty w szaletach, a nie w polemikach na Fimwebie

kasjus_filmweb

Ch-uj mnie obchodzi twoje zdanie klaunie.

BartasBartas

No tak...Odpowiedz godna żula. Tylko na to cię stać - prymitywie

BartasBartas

Weź leki pajacu.

BartasBartas

Z której choinki sie zerwałeś? On nie napisał że maci eoglądać, tylko że gorąco poleca a szczególnie dla fanów filmów z lat 90. ty natomiast napisałeś że film jest taki a taki i żeby go nie oglądać. Widzę że nie czytasz ze zrozumieniem to jeszcze nie piszesz ze zrozumieniem.

rool72

BA! ja nawet nie rozumiem o czym ta dyskusja

ocenił(a) film na 7
BartasBartas

Koleś napisał fajna recenzje , zwrócił uwage na smaczki itp a ty piszesz takie gowno ogarnij sie debilu !!!!

ocenił(a) film na 6
BartasBartas

Napiszę krócej - jesteś pajacykiem.

ocenił(a) film na 9
BartasBartas

Przestan sie mazac.

mateos8

jestem fanem kina sesnacyjnego z lat 90.

Ten film jest szmirą, odradzam oglądanie każdemu kto ma mózg

BartasBartas

Bartas
https://www.youtube.com/watch?v=M6wRnouGZFQ

ocenił(a) film na 6
BartasBartas

jesteś parówa i tyle

StefanekGT_0

potwierdzam, muti moses jest parówą

ocenił(a) film na 7
mateos8

Dobrze napisałeś.
"To juz było..." jest w zasadzie we wszystkich filmach.
W każdym (z nielicznymi wyjątkami) występują ludzie którzy mają po dwie ręce i dwie nogi.
Prawdziwą sensacją byłby film o kamieniu który dostał nagrodę nobla.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
mateos8

Niezależnie od tego, co kto chciał tym filmem przekazać, dać hołd itd. ja oceniam według własnych odczuć, nie czytając zbytnio przed seansem czemu i po co coś powstało.
Pod takim względem, oceniam ten film na prawie dobre kino - stąd szósteczka.

ocenił(a) film na 8
mateos8

Racja!
Choć, nie zagłębiając się w "kto, kogo naśladuje" można stwierdzić że kino jest dobre. Ja oceniłem na 8, bo naprawdę dobrze mi się oglądało ten film. Ostatnio widziałem kilka produkcji z B.W. i ten obraz jednak góruje. Stary dobry Bruce, rozwałka w miarę dobrze napisana i przyzwoicie zagrana.
Polecam!!!!!

mateos8

Jeden wielki bełkot i to bełkot laika, ten twój cały post. Coś gdzieś przeczytałeś, zasłyszałeś, ale nie wiesz nic. Ten film nie ma w sobie nic z akcyjniaków ze złotych lat. Ani 70, ani 80, prawdopodobnie nawet nie z 90, choć lata 90 dla akcyjniaków z pewnością złote nie były. Roth walnął beznadziejnego produkcyjniaka jakich pełno, zatrudnił do głównej roli chyba najmniej zaangażowanego aktora jaki tylko był dostępny i nie wniósł absolutnie niczego nowego ani ciekawego, a powinien bo seria 'Życzenie Śmierci' ani trochę się nie zestarzała i trzaskanie remaku w dodatku tak nieudanego było kompletnie pozbawione sensu, jeśli nie było na to pomysłu.