PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=326668}

Żywe piekło

Living Hell
2008
4,0 368  ocen
4,0 10 1 368
Żywe piekło
powrót do forum filmu Żywe piekło

Nie wiem skąd ta bardzo niska ocena, może film nie należy do bardzo wysoko budżetowych, ale jest zrealizowany na bardzo przyzwoitym poziomie. Jeśli ktoś lubi filmy łączące sci-fi z thillerem bez znanej obsady i nadmiernej ilości efektów specjalnych to jak najbardziej polecam.

ocenił(a) film na 7
Bratek24

Dlatego niska ocena, bo wszyscy lecą z wywalonymi ozorami na słówko horror, a tu zonk! - film jest czystym thrillerem sf. A przecież nie tak miało być (według nich). ;)

Mnie osobiście film mocno zaskoczył in plus, posiadając i ciekawy pomysł, i dobrze poprowadzoną akcję. Można się czepiać efektów (momentami mocno wyłazi komputer) i nieprzesadnie dobrych zdjęć, ale to wynika z niższego budżetu i nie jest aż tak mocno zauważalne. Do tego denerwuje schematyczność niektórych zagrywek (wojskowi tępogłowi są bardziej zainteresowani wymuszaniem wykonywania rozkazów, niż ratowaniem ludzi). Ale cała reszta potrafi podziałać na wyobraźnię. 7/10

ocenił(a) film na 7
lezard

Mam podobną opinię. Realizacja naprawdę w porządku. Mnie bardziej denerwowały wpadki scenariuszowe. Organizm się rozszerza, a koleś sobie spokojnie biegnie po samochód :-), facet ma gdzieś w organizmie ukrytą drugą fabrykę krwi poza szpikiem, bo smaruje wszystko i to szczodrze itd. Ale film jest naprawdę zadziwiająco dobry, może dlatego że ja spodziewałem się kichy, a oglądałem z zadziwieniem.

ocenił(a) film na 3
lezard

Ale mosiek. Narzeka na efekty. Leciałeś z wywalonym ozorem na efekty, bo to sc-fi, a tu zonk! - film efekty ma kiepskie. Leszczu jesteś konkretny.