Nie wiem skąd ta bardzo niska ocena, może film nie należy do bardzo wysoko budżetowych, ale jest zrealizowany na bardzo przyzwoitym poziomie. Jeśli ktoś lubi filmy łączące sci-fi z thillerem bez znanej obsady i nadmiernej ilości efektów specjalnych to jak najbardziej polecam.
Dlatego niska ocena, bo wszyscy lecą z wywalonymi ozorami na słówko horror, a tu zonk! - film jest czystym thrillerem sf. A przecież nie tak miało być (według nich). ;)
Mnie osobiście film mocno zaskoczył in plus, posiadając i ciekawy pomysł, i dobrze poprowadzoną akcję. Można się czepiać efektów (momentami mocno wyłazi komputer) i nieprzesadnie dobrych zdjęć, ale to wynika z niższego budżetu i nie jest aż tak mocno zauważalne. Do tego denerwuje schematyczność niektórych zagrywek (wojskowi tępogłowi są bardziej zainteresowani wymuszaniem wykonywania rozkazów, niż ratowaniem ludzi). Ale cała reszta potrafi podziałać na wyobraźnię. 7/10
Mam podobną opinię. Realizacja naprawdę w porządku. Mnie bardziej denerwowały wpadki scenariuszowe. Organizm się rozszerza, a koleś sobie spokojnie biegnie po samochód :-), facet ma gdzieś w organizmie ukrytą drugą fabrykę krwi poza szpikiem, bo smaruje wszystko i to szczodrze itd. Ale film jest naprawdę zadziwiająco dobry, może dlatego że ja spodziewałem się kichy, a oglądałem z zadziwieniem.